Facebook atacă mai agresiv grupurile de conturi ale utilizatori reali cu activităţi dăunătoare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2646marţi 19 oct 2021

Facebook atacă mai agresiv grupurile de conturi ale utilizatori reali cu activităţi dăunătoare

de DP Vineri, 17 septembrie 2021, 7:15
- a A+
Imagine
Facebook adoptă o abordare mai agresivă pentru a închide grupuri coordonate de conturi de utilizatori reali, care se angajează în anumite activităţi dăunătoare pe platforma sa, utilizând aceeaşi strategie adoptată de echipele sale de securitate împotriva campaniilor care utilizează conturi false, a declarat compania pentru Reuters, scrie News.ro. Noua abordare foloseşte tactica echipelor sale de securitate pentru oprirea reţelelor angajate în operaţiuni de influenţă, care utilizează conturi false pentru a manipula dezbaterile publice, cum ar fi fermele de troli din Rusia.


Decizia ar putea avea implicaţii majore asupra modului în care gigantul de media socială gestionează mişcările politice şi alte mişcări coordonate care îi încalcă regulile, într-un moment în care abordarea de către Facebook a abuzurilor pe platformele sale este supusă unui control intens din partea parlamentarilor şi a grupurilor din societatea civilă la nivel global.

Facebook a declarat că intenţionează acum să adopte aceeaşi abordare la nivel de reţea pentru grupurile de conturi reale coordonate care încalcă în mod sistematic regulile sale, prin raportare în masă, în care mulţi utilizatori raportează în mod fals conţinutul sau contul unei ţinte pentru a-l închide, un tip de hărţuire online în care utilizatorii s-ar putea coordona pentru a viza o persoană prin postări în masă sau comentarii.

Extinderea acestei politici, despre care o purtătoare de cuvânt a spus că se află în stadii incipiente, înseamnă că echipele de securitate ale Facebook ar putea identifica mişcările de bază care conduc un astfel de comportament şi pot întreprinde acţiuni mai cuprinzătoare decât compania care elimină postările sau conturile individuale.

În aprilie, BuzzFeed News a publicat un raport intern al Facebook despre rolul companiei în revolta din 6 ianuarie de la Capitolul SUA şi dificultăţile de a contracara mişcarea cu dezvoltare rapidă "Stop the Steal", descoperind că Facebook are puţine mijloace pentru a combate acţiunile răuvoitoare coordonate ale unor utilizatori reali.

Experţii în securitate de la Facebook, care sunt separaţi de moderatorii de conţinut ai companiei şi se ocupă de ameninţările adversarilor care încearcă să se sustragă de la regulile sale, au început să reprime operaţiunile de influenţă prin intermediul conturilor false în 2017, în urma alegerilor din 2016 din SUA în care oficialii de informaţii americani au concluzionat că Rusia a folosit platformele de media socială ca parte a unei campanii de influenţă cibernetică - o afirmaţie negată de Moscova.


784 de afisariIpocrizia liberala loveste din nou
Setalcott [utilizator], Vineri, 17 septembrie 2021, 8:36
0/0
"raportare în masă, în care mulţi utilizatori raportează în mod fals conţinutul sau contul unei ţinte pentru a-l închide, un tip de hărţuire online în care utilizatorii s-ar putea coordona pentru a viza o persoană prin postări în masă sau comentarii."
Exact asta face Buzzfeed. Nu-ti place ca scepticii cu privire la alegerile americane au conturi pe Facebook? Mobilizezi toată presa main stream sa le închizi conturile, care au mai rămas după ce Facebook a făcut prima epurare.
comenteaza