Peste 1.000 de călugări de la Muntele Atos, infectați cu coronavirus - presa greacă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1999miercuri 22 sep 2021

Peste 1.000 de călugări de la Muntele Atos, infectați cu coronavirus - presa greacă

de G.S. Miercuri, 15 septembrie 2021, 8:38
- a A+
Imagine
Mai mult de o mie de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în rândul călugărilor de pe Muntele Athos, iar opt dintre ai au murit, potrivit greekcitytimes.com, citat de News.ro.


Conform unui material al televiziunii elene SKAI , a fost înregistrată o creştere importantă a numărului de infecţii în mănăstirile din Grecia, cu mii de cazuri între călugări, mai multe zeci dintre ei fiind internaţi în unităţile de terapie intensivă.

Muntele Athos este o zonă de interes deosebit, aici 50% din populaţie fiind infectată.

În mănăstirea Petrinou Dasou din Thessaly a fost înregistrat un deces asociat Covid-19, în timp ce 25 de persoane au fost spitalizate. Câţiva dintre cei internaţi provin de la mănăstirea Meteora.

În Agios Nektarios din Aegina, au fost înregistrate 16 cazuri de îmbolnăvire, iar în mănăstiri din Evros şi Evia a fost confirmat câte un deces.

Pe de altă parte, între mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au fost vaccinaţi.


9070 de afisariMinus câțiva bărboși
Dogul [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 8:45
+9/19
Se presupune că lumea ascultă, în general, de popă, de primar și de învățător. Cel puțin, așa era, pe vremuri, în mediul rural. Adică exista așteptarea că persoanele respective sunt mai treze la cap,m mai citite - cum se spune. Ei bine, vedem că nu e chiar așa. Un popă fără cap face covid și se cam duce.
lipsa sursei
anion [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:12
+2/10
Unul din sponsorii muntelui nu a fost demult pe acolo deci nu-l banuiesc ca fiind sursa 0.
inca 7 comentarii comenteaza