Sancțiuni: Ambasadorul chinez a fost interzis în parlamentul britanic / Reacția ambasadei Chinei: "Acțiuni disprețuitoare și lașe" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2188joi 23 sep 2021

Sancțiuni: Ambasadorul chinez a fost interzis în parlamentul britanic / Reacția ambasadei Chinei: "Acțiuni disprețuitoare și lașe"

de I.B. Marţi, 14 septembrie 2021, 23:11
- a A+
Imagine
Oficialii din Parlamentul britanic s-au opus marți unei vizite a ambasadorului chinez după sancțiunile luate de Beijing la sfârșitul lunii martie împotriva mai multor parlamentari britanici, scrie AFP.


Noul ambasador, Zheng Zeguang, urma să participe miercuri la o reuniune a grupului asupra Chinei în parlament, înainte ca parlamentarii vizați de sancțiunile chineze să alerteze parlamentul.

"Mă întâlnesc în mod regulat cu ambasadori din întreaga lume, pentru a construi legături durabile între țări și parlamentari", a spus Lindsay Hoyle, care conduce camera inferioară a Parlamentului britanic, într-o declarație.

"Dar nu cred că este potrivit să ne întâlnim cu ambasadorul chinez în Camera comunelor și la locul de muncă atunci când țara sa a impus sancțiuni împotriva unora dintre membrii noștri", a adăugat el.

"Nu spun că întâlnirea nu poate avea loc, ci doar că nu poate avea loc aici atâta timp cât sancțiunile rămân în vigoare", a spus Lindsay Hoyle.

O purtătoare de cuvânt a "președintelui" camerei superioare a parlamentului, cea a Lorzilor, a confirmat că oficialii din ambele camere au fost de acord că reuniunea ar trebui să aibă loc în altă parte din cauza sancțiunilor împotriva parlamentarilor.

Într-o declarație comună, acesta din urmă a salutat această decizie, considerând că primirea în aceste locuri a ambasadorului chinez ar fi constituit o "insultă la adresa Parlamentului".

Reacția ambasadei chineze: "Acțiuni disprețuitoare și lașe"Pe site-ul Ambasadei Chinei la Londra, un purtător de cuvânt a subliniat că revine organizatorilor să stabilească când și unde urma să aibă loc evenimentul.

El a atacat "acțiunile disprețuitoare și lașe ale anumitor indivizi din Parlamentul britanic care vizau obstrucționarea comerțului normal și a cooperării dintre China și Regatul Unit".

Purtătorul de cuvânt a declarat că sancțiunile luate de la Beijing sunt "deasupra reproșurilor" și reprezintă "răspunsuri justificate" la sancțiunile britanice bazate pe "dezinformare și sub pretextul presupuselor încălcări ale drepturilor omului în țară".

La câteva zile după ce Londra a luat sancțiuni alături de Statele Unite, Canada și UE împotriva a patru înalți oficiali chinezi pentru rolul lor în încălcarea drepturilor omului împotriva minorității uigure, Beijingul a sancționat nouă personalități britanice la sfârșitul lunii martie.

Printre aceștia se numără parlamentari proeminenți, precum președintele comisiei pentru afaceri externe Tom Tugendhat și fostul lider al partidului conservator Iain Duncan Smith, acuzat de "minciuni" de către regimul chinez.1982 de afisariVorbesti prostii !
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 0:12
+1/7
Chiar prima castigatoare a unui Grand Slam pentru Anglia (de dupa vreo 1970) Emma Raducanu are mama manciuriana.
Ca idee, pentru cultura ta precara, manciurienii sunt inruditi cu uigurii.
Cu alte cuvinte, dupa vreo jumate de secol, un fel de uigura (dupa mama) a adus primul Grand Slam pentru Anglia.
Oare-i chiar asa?
Popescul [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 15:11
+1/1
Oare-i chiar asa? Rusii mi ti-l pastreaza pe Lenin ca pe sfintele moaste intr-un mausoleu construit ad hoc si cheltuind ceva bani anual pentru intretinerea corpului sau. Pentru istoria Rusiei cred ca Lenin e lejer in top trei ca importanta/impact/influenta, etc. Chiar cei din ziua de azi il considera un personaj de marca. Daca l-ar fi catalogat drept odios, l-ar fi scos din mausoleu cu un sut in fund dupa 1991.

Sigur ca pentru alte natiuni Lenin poate fi un adevarat nomina odiosa, dar pentru cei care conteaza, el este de pus in mausoleu.

Pana la urma, fiecare cu popor cu propria viziune.
inca 3 comentarii comenteaza