Mahler: Încă primim Remdesivir, dar celelalte medicamente pentru pacientul COVID trebuie să le achiziţionăm din banii primiţi de la Casă, care sunt foarte puţini - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1999miercuri 22 sep 2021

Mahler: Încă primim Remdesivir, dar celelalte medicamente pentru pacientul COVID trebuie să le achiziţionăm din banii primiţi de la Casă, care sunt foarte puţini

de I.B. Duminică, 12 septembrie 2021, 21:58
- a A+
Imagine
Managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, a afirmat duminică seara, la Digi 24, că unitatea medicală mai primeşte doar Remdesivir din medicamentele necesare pentru pacienţii COVID, iar pe celelalte trebuie să le achiziţioneze din banii primiţi de la Casa de Asigurări de Sănătate, despre care a precizat că sunt puţini. Mahler a menţionat că nu poţi oferi tot ce este necesar unui pacient fără să ai bani, potrivit News.


"«Marius Nasta» trece printr-o situaţie specială, a mai pierdut la contractul cu Casa încă zece milioane de lei anual pentru că avem nişte paturi care au fost suspendate şi sincer când ţi se pune în faţă un contract care are o anumită sumă şi totul în jur explodează ca preţuri, nu prea ai de unde să iei banii. Iar servicii de sănătate într-un spital în care tratezi tuberculoză şi COVID nu poţi să faci suplimentare ca să ai venituri proprii ca să plăteşti aceste cheltuieli", a declarat Beatrice Mahler, duminică, la Digi24.

Ea a precizat că din medicamentele necesare pacienţilor COVID mai primeşte de la Ministerul Sănătăţii doar Remdesivir.

"Încă primim Remdesivir, dar celelalte medicamte pentru pacientul COVID trebuie să le achiziţionăm din banii primiţi de la Casă, care sunt foarte puţini. Nu poţi să faci sănătate şi să oferi alimente, condiţii, aparatură, service la aparatură, mentenanţă, personal calificat şi până la urmă tot ceea ce este necesar unui pacient fără să ai bani", a explicat managerul.

Mahler a afirmat că a informat Ministerul Sănătăţii despre problemele financiare cu care se confruntă unitatea medicală, dar că nu a primit răspuns.
"«Marius Nasta» are dezavantajul că este un spital din subordinea Ministerului Sănătăţii. Celelalte mai au o şansă să primească finanţare de la autoritatea locală. Noi trebuie să ne finanţăm singuri, la «Marius Nasta» nici măcar factura de utilităţi nu este plătită de nimeni. Noi plătim tot, tot, tot, de la deşeuri la utilităţi singuri pentru că nu avem cum să cerem autorităţii locale acest lucru. Am trimis adresă către ministerul Sănătăţii, am informat acest lucru şi nu am primit niciun răspuns", a declarat Beatrice Mahler.


2246 de afisariCu sau fara vaccin cand ajungi in spital...
FortApache [utilizator], Luni, 13 septembrie 2021, 6:31
+2/4
...trebuie sa ti se administreze un tratament anti covid altfel se denatureaza ideea de spital.

In USA spitalele private folosesc cu succes si ivermectina , o substanta foarte ieftina comparativ cu substantele "aprobate" in schemele de tratament folosite in spitalele de stat unde medicii nu pot prescrie ivermectina....:))) (Idiotenie tipic comunista)

Romania nu este total in UE....nici macar in Schengen, mai are portite de "derogare" de la legile UE, poate adopta o politica proprie de aprobare a diverselor substante ieftine folosite de tarile USA, Brazilia,Argentina,Rusia,China tari cu populatie imensa...nu trebuie inghitit tot gunoiul "aprobat" de UE si nu trebuie mentinuta atitudinea de sclav in acest caz de fortza majora...covid 19.
Remde$$$$$ivir
winston_smith [utilizator], Duminică, 12 septembrie 2021, 22:45
+1/5
https://www.google.ro/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/mapamond/rasturnare-de-situatie-in-toiul-crizei-de-remdesivir-medicamentul-americanilor-de-la-gilead-declarat-ineficient-de-un-studiu-al-oms-1385654
inca 2 comentarii comenteaza