O companie israeliană a creat o baterie electrică care se încarcă în 10 minute - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022

O companie israeliană a creat o baterie electrică care se încarcă în 10 minute

de DP Marţi, 7 septembrie 2021, 8:02
- a A+
Imagine
StoreDot, o firmă din Israel specializată în dezvoltarea bateriilor electrice pentru maşini cu încărcare rapidă, a prezentat o baterie care poate fi încărcată complet în doar 10 minute, scrie news.ro. După un proces de dezvoltare care a durat 3 ani şi a implicat folosirea a 5 brevete legate de designul celulelor, StoreDot a prezentat un prototip de baterie electrică cu celule cilindrice, despre care spune că rezolvă problemele de siguranţă şi performanţă caracteristice acestui tip de celule. Prototipul realizat de StoreDot foloseşte formatul 4680 - 46 milimetri lăţime, 80 milimetri lungime - un format preferat de producătorii de maşini electrice, precum Tesla.


Acum, cei de la StoreDot pun la punct procesul de producţie în masă, împreună cu partenerul ales pentru aceasta, chinezii de la Eve Energy. Producţia în masă a bateriei ar urma să înceapă în 2024.

În paralel, compania israeliană negociază deja cu mai mulţi producători auto care s-au arătat interesaţi de aceste baterii, care speră să facă rapid tranziţia de la motoarele cu combustie internă.

Aceeaşi companie israeliană lucrează la o tehnologie XED (extreme energy density), care ar trebui să ducă la dezvoltarea unor baterii cu o durată de viaţă mai mare decât în prezent. Această tehnologie va fi gata de piaţă în 2028.

StoreDot a primit, până acum, investiţii de 130 de milioane de dolari, printre investitori aflându-se Daimler AG, BP Ventures şi Samsung Ventures.


5668 de afisariAr fi interesante ceva detalii
BEDE [utilizator], Marţi, 7 septembrie 2021, 8:23
+8/10
1o minute încărcare, dar care este curentul de încărcare? Și cât costă o celulă din aceasta? Tot cu Li? Sau ceva diferit?
Nevoia te invata...
Ritzi Pitzi [utilizator], Marţi, 7 septembrie 2021, 8:25
+5/5
Este remarcabil cat de multe lucruri poate inventa omul, daca are nevoie de ele. Daca nu e nicio presiune, nu exista progres, decat daca e curiozitatea prea mare...
inca 5 comentarii comenteaza