VIDEO Proteste violente în Grecia față de vaccinarea obligatorie a angajaților din sănătate: "E halucinant că nu sunt lăsat să lucrez pentru că refuz să mă vaccinez" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

VIDEO Proteste violente în Grecia față de vaccinarea obligatorie a angajaților din sănătate: "E halucinant că nu sunt lăsat să lucrez pentru că refuz să mă vaccinez"

de C.V. Duminică, 29 august 2021, 21:52
- a A+
Imagine
Aproximativ 7.000 de persoane au manifestat duminică în centrul Atenei împotriva vaccinării obligatorii a personalului medical împotriva COVID-19, măsura urmând să intre în vigoare miercuri. Protestul, inițial pașnic, a degenerat în contre cu forțele de ordine care au făcut apel la gaze lacrimogene, în timp ce presa din Grecia spune că unii manifestanți au aruncat cu cocktailuri Molotov.

Manifestanţii, care s-au adunat în Piaţa Syntagma, purtau drapelul Greciei şi afişau pancarte pe care se putea citi "Nu suntem împotriva vaccinurilor, ci împotriva fascismului" sau "Trăiască democraţia", potrivit AFP, relatează Agerpres


"Este halucinant că sunt oprit (forţat) din muncă deoarece refuz să mă vaccinez, în contextul în care timp de mai multe luni am ajutat la limitarea epidemiei. Am lucrat în condiţii foarte grele", a spus Christos Bakakios, angajat pe ambulanţă.

În opinia Linei, o infirmieră care a vorbit sub protecţia anonimatului, "sistemul de sănătate grec se va prăbuşi dacă îi vor trimite în şomaj parţial pe toţi angajaţii care refuză să se vaccineze".

"Spitalele sunt deja suprapopulate. Acest lucru nu ar avea niciun sens", a adăugat ea.

IN.gr relatează că unii manifestanți au aruncat cu cocktailuri molotov și pietre către polițiști, iar ca răspuns forțele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene.Guvernul grec a luat măsuri pentru a încuraja un număr cât mai mare de persoane să se vaccineze în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului, în timp ce 99% dintre bolnavii intubaţi în spitale sunt persoane nevaccinate.

Angajaţii din centrele pentru bătrâni sunt deja obligaţi să se vaccineze de la 16 august.

Zece angajaţi ai unui azil din Volos, în centrul ţării, au fost deja suspendaţi pentru că au refuzat vaccinarea.

Peste 5,7 milioane de persoane din populaţia de 10,7 milioane de locuitori ai Greciei s-au vaccinat cu schema completă.

Însă răspândirea variantei Delta în ţară stârneşte îngrijorare.

Duminică, Grecia a înregistrat circa 1.500 de noi cazuri de coronavirus, în timp ce peste 300 de persoane erau intubate în spitale.

Peste 13.600 de persoane au murit de COVID-19 în Grecia.
6310 afisariVezi
Akylas [utilizator], Duminică, 29 august 2021, 22:50
+10/50
Nene, repeti niste ineptii pe care le-ai citit pe fb sau ig sau in cine stie ce cancan, sau poate le-ai auzit de la cutarica.... Treaba e simpla. de cand delta a devenit dominanta, majoritatea cazurilor noi si a deceselor sunt din randurile celor nevaccinati. Deci, cum ramane cu vaccinul ? E eficient sau nu ? S-au vaccinat deja 2 miliarde de oameni, procentul mortilor/complicatiilor din cauza vaccinului este aproape egal cu zero, si inca nu am vazut sa-i creasca cuiva par pe limba de la vaccin. In rest vorbe goale, conspiratii si dezinformatie.
este halucinant că
Ed___ [utilizator], Duminică, 29 august 2021, 22:29
+8/52
este halucinant că oameni care lucrează în sănătate să nu ştie că vaccinurile fac bine

Să nu ştie ce este o pandemie şi cum se poate opri una

Asta e halucinant !
inca 57 de comentarii comenteaza