Trafic rutier: băi, criminalilor, omorâți-mă încet - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3840miercuri 26 ian 2022
PERSPEKTIVA

Trafic rutier: băi, criminalilor, omorâți-mă încet

de Eugen Istodor Joi, 19 august 2021, 6:51
- a A+
Imagine
Este vorba de traficul rutier de zilele astea din oraș. Mașinile, în plin COVID, au devenit arme de apărare. E plină strada zi și noapte. Unde se duc turbații? Nu știu. Hâța-hâța. Hai la mare? Hai la munte? Slab! Se practică: hai până la colț, hai până la șaorma, hai 2 blocuri, 2 case mai încolo. Strada e plină de luzări care nu mai știu “ce-i s-o iei la picior"/ “doi pași pe jos/face glezna frumos." Și și-au luat mașini la mâna a doua, pe credite. E jale. Și-au luat tancuri ca să meargă, repet, doi păsuți. Uite-i! Am scos și eu mașina din parcare, după 7-8 zile. Uite ce-am pățit.


În primul rând, se verifică teoria aia socială. Nu faci nimic, nu faci un pas din casa ta, ești pasiv dar într-o lume dementă. Oricât de out ai fi, ești băgat în horă, ești strivit de gloata care intră în mișcare browniană. Joacă tontoroiul în jurul tău.

Este vorba de mașina mea acum. Am pus-o la umbră pe o străduță interzisă. Prima înebuneală. Tot soiul de șoferi mi-au blocat-o. “Avem o lucrare în bloc", “Ne scuzați 2 minute am avut treabă!" - băi, ce hahalere…

A doua nebuneală. Mașina era plină de rahați de porumbei, pescăruși, câini dingo. Ca să ies, mi-a luat mult să mă lupt cu oamenii și rahații. Deci, într-o fundătură de lume. OBLIGATORIU TREBUIE SĂ O ARZI, ALTFEL EȘTI RĂHĂȚIT ȘI BLOCAT.

Apoi, ies pe stradă. Unul îmi taie calea și mă claxonează. Unul mă depășește pe strada Traian, din față venind un autobuz. E zebră? Trec trei mașini pe zebră, speriind o femeie c-un copil. Iau claxon acolo că are strada ailaltă prioritate, iau claxon dincolo că l-am lăsat pe un amărât să intre de pe un drum lateral. Iau claxon că nu trec pe galben. Claxon și deget aici. Dincolo mi-o ia unul în față numai de al dracului, văzuse drumul liber. I s-a părut că merg prea încet cu 60 pe oră. M-a depășit pornind din spatele meu și uite-l, tăindu-mi fața. Sunt năuc deja.

Unul sare în fața mea din dreapta de pe drum fără prioritate. Merg încet. Ăștia vor să mă ucidă! Nu se respectă nicio regulă, eu, luzăr, amărât, autist, cu o mașină plină de rahat, o iau după reguli. Greșit!

Psihologia ăstora scăpați din cușca de COVID e să atace, să omoare, "s-o calce". Și nu-s curieri toți. Sunt amărâți, ca mine! Obsedați de treburile lor mici.

Îl văd pe unul cu o rablă zdrăngănind din toate tablele, cândva Volvo mândru, cum pe o stradă îngustă o taie cu 100 pe oră. Pornește de la colț, demarează, apoi pune frînă după 100 de metri că e traficul blocat. Astea-s cele mai țărănești. Demaraj, claxon să te dai la o parte, apoi, frână bruscă.

E blocat în față, băi, tu nu vezi? E “criminal" și criminal. L-a dilit statul în casă! Niciun polițist nu-i în stare să-i oprească pe nebunii ăștia. Nicio lege nu respectă. Nu-i interesează nimic. Nici degetele ridicate a m-e, nici urletele, nici claxoanele, nici amenzile. Pur și simplu lumea s-a țăcănit.

Mașinile se văd, se miros, stau una-n fundul alteia, se “îmbrățișează", se tamponează ușor, se întrec ca nebunele. E un viol descreerat în stradă.

Oamenii nu-s ei la volan. Sunt dumnezei, draci, mătărângi fără cap, suflet. Se oprește milimetric de fundul ăluia din față. Își bușesc sistematic creierii. E zgomot de fiare, de table deslănțuite.

Opriți-vă, băi, criminalilor. COVID_ul o să vă bage iar în casă. Bucurați-vă de aer, de libertate, de lumina soarelui.

Am mare oftică și pe ăia care-și lasă minute, ore-n șir mașinile cu aer condiționat deschis. Ei pleacă să-și cumpere țigări, să ia o pâine. Parchează în mijlocul străzii, pe banda a 2-a, a treia, cu motor și aer condiționat deschise. Și-i vezi în chiloți că vin de la magazin cu o pâine și un pachet de țăgări. Nevinovați. Ce vreai, bă?

Mașinile stau și dau noxe la greu. Ce respect pentru climă, pentru viață? A dat turbarea în oameni după ieșirea din COVID. Și regula este: îmi respect nebunia, să moară toți, ca să trec eu cu nesimțita mea de mașină!

TREBUIE VĂZUTE STATISTICILE. Cred că de lock-down toți și-au luat de pe emag mașini. De unde au bani, frate? Deci, n-au stat să se gândească la soartă, la încălzire globală, la mâncare de pangolin toxică. Nu, ce voce interioară a binelui pe lume.

Cred acum: ăștia cu toții au stat acasă GLOVO le livra liliac fript și cumpărau de pe emag rable pe credit. Orice rablă a devenit tanc, LUX, pentru că a fost cumpărată cu sudoarea inconștienței. Și luptă în trafic ca o leoaică în călduri.

Bucureștiul e plin de fiare vechi devenite în capul multora "luxuri". Și au încăput pe mâna unora care n-au decât o regulă în cap, conștient sau nu spusă: Celălalt trebuie strivit!

Băi, criminalilor, viteză mai mică pe străduțele Bucureștiului. Sunt eu, bietul. Iau mașina numai dacă am nevoie chiar acută. Ucideți-mă încet. Vreau să sufăr


127182 de afisariBucuresti, pardon Bukurestabad, e distrus
Coresponedntu [utilizator], Joi, 19 august 2021, 7:36
+37/59
are ceva de Lagos in el, absolut nimic european. Masina e zeu in aceasta vagauna puturoasa, nimic nu mai conteaza in calea ei si a cocalarului care e la volan. Am vizitat in urma cu multi ani Nigeria si se spunea ca existau locuri pe soselele Lagosului unde oameni amarati calcati de masini. datorita faptului ca nu ii ridica nimeni si pe fondul temperaturilor ridicate, se impregnau efectiv in asfalt. Dupa ani de zile ramaneau in locurile respective niste basoleriefuri, peste care se turna eventual un nou strat de asfalt. Sa nu fim totusi atat de duri, Bucureshtabad e mai uman, seamana cu Damscul sau Cairo.
Intre timp am plecat in Vest si am vazut ce inseamna sa traiesti intr-un oras normal, in care majoritatea populatiei foloseste bicicleta sau transportul in comun care functioneaza impecabil. A fost socant initial, sa vezi mame care isi cara copiii in remorca bicicletei la gradinita , pedaland pe vreme ploioasa si rece de toamna sau pe ninsoare. Iar orasul in care stau are paduri urbane si nimeni nu se socheaza ca la noi cand vulpea sau mistretul trec strada, in centru. Dar aerul e curat ca la Sinaia la Cota 2000. Si daca te uiti pe statistici vezi ca cetatenii acestei tari sunt in topuri pe primele 3 locuri in lume la capitolul longevitate. Si asta nu tine de bogatie, si cetatenii Dubaiului au bani dar nu au o speranta ridicata de viata. Dar Elvetia, caci despre aceasta tara este vorba, e altceva. Romania in schimb si mai ales Bukureshtabad s-au orientalizat si cocalarizat. Micul Paris a devenit micul Damasc , plin de gunoaie si cu un aer irespirabil, fara economie circulara, fara reciclare, in care mafia gunoaielor arde intentionat deseuri pentru a face loc pentru cele nou colectate pe bani grei. Iar locuitorii stresati se inchina zilnic zeului automobil , musai sa fie un jeepan Diesel vechi de cel putin 10 ani cumparat la mana a doua de la olandezul sau germanul care trece pe electric.
in toata tara e la fel
queeq [utilizator], Joi, 19 august 2021, 8:19
+32/38
stai linistit, am traversat saptamanile trecute aproape toata tara; agresivitatea in trafic e maxima, de la Oradea pana la mare; tir-urile iti dau flashuri si te "imping" din spate ca au chef sa mearga cu 110 la ora in localitate si nu pot trece de tine, etc...
Nu am vazut deloc echipaje de politie rutiera care sa faca ceva, si cred ca aici e buba: ca si d.p.d.v. infractional (ati mai auzit ceva de crimele din Caracal?), si la traficul rutier tara e scapata din mana, autoritatile au alta treaba decat sa vegheze la respectarea legii. De exemplu, sa te depaseasca pe trecerea de pietoni, cu girofare aprinse.
inca 43 de comentarii comenteaza