Motociclistul care l-a lovit pe bărbatul de pe trotinetă provocând accidentarea mortală a acestuia, în Capitală, a mai fost implicat într-un accident soldat cu un deces în trafic, victima fiind un biciclist. Fapta este din 2014, iar dosarul de ucidere din culpă se judecă încă în instanță.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surse judiciare au precizat pentru Europa FM că motociclistul a mai fost implicat într-un accident la fel de grav, în anul 2014, și soldat cu decesul unui biciclist.

Poliția și Judecătoria Sectorului 5 au investigat timp de 5 ani fapta și l-au trimis în judecată pe bărbat în 2019. De atunci, dosarul de ucidere din culpă se judecă la Judecătoria de pe lângă Parchetul Sectorului 5, iar procesul a fost amânat de mai multe ori. Următorul termen de judecată este în luna septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București, Andra Arsintescu, a confirmat aceste informații:

  • ”Persoana la care faceți referirea a fost implicată într-un eveniment rutier pe raza municipiului București, eveniment soldat cu decesul unui biciclist. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar la data de 24 septembrie 2019, Brigada Rutieră a înaintat dosarul penal către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu propunere legală”.

Motociclistul era instructor de conducere defensivă

Bărbatul are 53 de ani și era instructor de conducere defensivă, potrivit stirileprotv.ro. El făcea parte dintr-un grup moto din București, care a luat decizia de a-l exclude după accidentul soldat cu decesul trotinetistului.

  • "Ne delimităm de orice fel de conduită rutieră inadecvată și condamnăm comportamentul agresiv care poate duce la lezarea oricărei persoane.
  • Având în vedere evenimentele în care a fost implicat unul dintre membrii Black Tulip Bucharest MF, ne dorim sa fie respectate procedurile organelor abilitate. De aceea, ne dezicem de orice informație publicata în afara anchetei oficiale și dorim sa fie respectat anonimatul persoanelor implicate. De asemenea, suntem deschiși comunicării cu organele abilitate, în măsura în care ancheta o va necesita. În urma evenimentelor, decizia clubului de excludere a membrului în cauza a fost votata astăzi, motivata de încălcarea ROI a clubului nostru. Regretam evenimentele întâmplate si suntem alături de familiile celor implicați”, a transmis joi pe Facebook Black Tulip Bucharest.

Miercuri seară, motociclistul a provocat accidentarea mortală a unui bărbat aflat pe o trotinetă electrică, cu care se șicanase în trafic. Victima avea 39 de ani.

El a fost reținut de procurori pentru infracțiunea de omor, apoi Tribunalul București a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Filmul evenimentelor în urma cărora și-a pierdut viața trotinetistul, prezentat de Parchetul Tribunalului București

  • În 4 august, la ora 18:30, în timp ce se deplasa cu o motocicletă pe Splaiul Unirii dinspre Calea Văcărești către Târgul Vitan, când a ajuns în apropierea trecerii de pietoni de la intersecția dintre Splaiul Unirii și Calea Vitan Bârsești, fiind oprit la culoarea roșie a semaforului electric, motociclistul a fost lovit în spate de către un bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică.
  • Pe fondul discuțiilor în contradictoriu cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au plecat, îndreptându-se către intersecția dintre Calea Vitan Bârsești și Șoseaua Olteniței.
  • Motociclistul a ajuns primul în apropierea intersecției respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea bărbatului aflat pe trotineta electrică. Când acesta s-a apropiat, motocliclistul a alergat către el, cu intenția de a-l agresa, determinându-l să treacă de axul despărțitor dintre cele două sensuri de deplasare.
  • De asemenea, el a aruncat cu casca în victimă, lovind-o la cap. Bărbatul de pe trotinetă s-a dezechilibrat și a căzut, fiind lovit frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus.
  • În urma impactului, victima a fost grav rănită și dusă la o unitate medicală, unde a decedat după aproximativ o oră și jumătate de la momentul impactului.