JO 2020, judo: Doi medaliaţi georgieni au fost sancţionaţi după ce au părăsit satul olimpic - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2171miercuri 22 sep 2021

JO 2020, judo: Doi medaliaţi georgieni au fost sancţionaţi după ce au părăsit satul olimpic

de Silviu Dumitru Sâmbătă, 31 iulie 2021, 18:26
- a A+
Imagine
​Georgienii Vazha Margvelashvili şi Lasha Shavdatuashvili, medaliaţi cu argint la judo la Tokyo, au fost sancţionaţi pentru că nu au respectat regulile anunţate de organizatori și au părăsit satul olimpic, informează AFP.


Cei doi şi-au pierdut acreditările pentru că nu au respectat regulile anunţate de organizatori.

Acesta este primul caz de sportivi sancţionaţi la JO Tokyo pentru nerespectarea restricţiilor în vigoare care prevăd în special ca participanţii la competiţie să nu îşi părăsească locul de cazare decât pentru antrenamente sau pentru concurs.

Vazha Margvelashvili (27 de ani) şi Lasha Shavdatuashvili (29 de ani) s-au aventurat în exteriorul satului olimpic pentru a se întâlni cu "o bună cunoştinţă" care locuieşte în Japonia, a afirmat un responsabil al Comitetului Olimpic Georgian.

"Atunci când au ieşit din satul olimpic nimeni nu i-a oprit, astfel că s-au gândit că au voie să iasă. Au vrut doar să ia un pic de aer, să se destindă după o zi de competiţie dificilă, după o perioadă de izolare dificilă", a adăugat responsabilul.

Acreditările celor doi au fost retrase vineri, însă sportivii au părăsit deja Japonia, informează News.ro.

Organizatorii JO au afirmat, sâmbătă, că au luat vineri măsuri disciplinare cel puţin în cazul unui participant la competiţie, fără să precizeze despre cine este vorba.

"Este inadmisibil ca o persoană să iasă din satul olimpic pentru a face turism", a afirmat Masa Takaya, purtător de cuvânt al organizatorilor.


1756 de afisariSportivii de
Rahan5 [utilizator], Sâmbătă, 31 iulie 2021, 18:45
+1/7
la Jocurile Olimpice sunt tinuti in Satul Olimpic ca si animalele in custi la Circ !. Cand este un Concurs se scot animalele in Arena Sportiva pentru spectacol !.
Cum poti sa organizezi o Olimpiada fara ca sportivii sa aiba dreptul sa iasa din Satul Olimpic ?
Cum poate sa fie atat de depersonalizata si discriminata natura umana ?
Orice stat cu o populatie normala cap mai bine nu Organizeaza Olimpiada decat sa opreasca sportivii sa iasa din Satul Olimpic.
rah-an
arpi [utilizator], Sâmbătă, 31 iulie 2021, 20:03
0/4
Tu ai auzit de pandemie???
inca 1 comentariu comenteaza