Noi avertizări de caniculă și vijelii / Cod portocaliu, duminică, în jumătate de țară HĂRȚI - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1999duminică 19 sep 2021

Noi avertizări de caniculă și vijelii / Cod portocaliu, duminică, în jumătate de țară HĂRȚI

de G.S. Sâmbătă, 31 iulie 2021, 10:27
- a A+
Imagine
Administrația Națională de Meteorologie a emis noi coduri portocalii și galbene de caniculă, dar și de vijelii și ploi torențiale, valabile sâmbătă și duminică.


Cod galben de caniculă, sâmbătă:


Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Cod portocaliu de caniculă, sâmbătă:


Pe parcursul zilei de 31 iulie, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade.Cod galben de vijelii, sâmbătă, între orele 13:00 și 23:00:


În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, Transilvania, local în Oltenia, Muntenia și jumătatea sudică a Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Cod portocaliu de vijelii, sâmbătă, între orele 13:00 și 23:00:


În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în jumătatea nordică a Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30...50 l/mp.Cod galben de caniculă, duminică:


Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Cod portocaliu de caniculă, duminică:


Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei,disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.
În sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare.


24791 de afisariNiciun comentariu
comenteaza