Rise Project: Cuțitarul. O instituție-cheie pentru democrația noastră a fost capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2188joi 23 sep 2021

Rise Project: Cuțitarul. O instituție-cheie pentru democrația noastră a fost capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor

de G.S. Vineri, 30 iulie 2021, 10:30
- a A+
Imagine
O instituție-cheie pentru democrația noastră a fost capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor, scriu jurnaliștii de investigații de la Rise Project.


"Sunt craioveni și s-au ajutat unii pe alții până când au ajuns împreună la vârful Autorității Electorale Permanente, instituția care ne organizează și supraveghează procesul electoral.

Gruparea decide discreționar și cum sunt decontați banii publici pentru subvenționarea partidelor politice, încălcând legea, conform Curții de Conturi, și blocând controale, ca să-și ajute șefii politici.

Pe această filieră au ajuns în funcții importante din instituția publică cel puțin 25 de persoane. Unii și-au falsificat CV-ul, alții au plagiat teza de doctorat.

Principala poartă de intrare a fost chiar cabinetul președintelui autorității, unde noii veniți erau formal angajați drept consilieri, iar apoi deveneau funcționari în instituție, ocolind concursurile pentru ocuparea posturilor respective. Au ajuns astfel să gestioneze bugetele pentru alegeri, să organizeze licitații pentru softul electoral care ne centralizează votul sau să rezolve reclamațiile cu eventualele fraude electorale", se scrie în articolul "Cuțitarul" ce poate fi citit integral pe site-ul Rise Project România.
17911 afisariMai exista Statul Roman?
subcultura [utilizator], Vineri, 30 iulie 2021, 11:35
+32/34
Ce zice dl Presedinte, garantul si veghetorul?

Ce zic securistii milionari cu pensii speciale al caror job e ca asa ceva sa nu existe?

Cum poate o banda de borfasi sa conduca institutia care organizeaza si vegheaza cheia de bolta a constructiei statale, alegerile libere si corecte??
Gata
1234_5678 [utilizator], Vineri, 30 iulie 2021, 10:38
+30/34
Sper ca nu se mira cineva ca la noi este mai rau decat in vestul salbatic. Recomand sa puneti mana pe ce apucati si sa dati in cap politicienilor cum ii prindeti si pe unde ii pridenti, daca tineti la sanatatea voastra.
inca 7 comentarii comenteaza