​Producătorul de vopsea, PPG România, a anunțat finalizarea în luna ianuarie a acestui an a proiectului de voluntariat început în decembrie 2020 la unicul adăpost din România pentru victimele traficului de persoane ca parte a programului COLORFUL COMMUNITIES®.

Peste 35 de voluntari PPG și 10 voluntari independenți au ajutat la reamenajarea locațieiFoto: PPG Romania

Peste 35 de voluntari PPG și 10 voluntari independenți au ajutat la reamenajarea locației, în vreme ce mai mult de 50 de angajați PPG au cumpărat cadouri de Crăciun.

În timpul celor 6 saptămâni de proiect, voluntarii și-au unit forțele pentru a le oferi persoanelor aflate în programul de asistență al Fundației „Ușa Deschisă” un spațiu mai atractiv în care să locuiască, să învețe, iar cei mici să se joace cu drag. Utilizând produse din gama OSKAR®, marcă a PPG România, interiorul și exteriorul Adăpostului împreună cu mobilierul și zonele de joacă și recreere au fost renovate si decorate într-o paletă de culori luminoase, special alese pentru a crea un spațiu cât mai primitor.

PPG a furnizat mai mult de 1900 l de produse ® OSKAR, în timp ce Fundația “Ușa Deschisă” care oferă asistență și protecție victimelor traficului de persoane, a primit din partea PPG o donație de 11.900 USD pentru a sprijini reabilitarea spațiilor adăpostului și activitățile educaționale.

În cadrul proiectului, PPG a donat tablete pentru a facilita activitățile de învățare online – atât pentru copii cât și pentru mamele acestora înscrise la cursuri de calificare profesională. Aproximativ 70 de mame și copii aflați în dificultate vor beneficia de acest proiect în următorii 5 ani. Persoanele aflate in pogramul de asistență au o șansă reală în cei 1,5 ani petrecuți în cadrul adăpostului și încă 1,5 ani în programul Transitionary, de a-și schimba viața în mai bine prin învățarea unei noi profesii și reintegrare în societate și famile.

Adăpostul înființat în 2012 și funcționând în aceeași locație de aproape 10 ani la capacitate maximă, mizând exclusiv pe donații, avea nevoie de multă muncă și materiale pentru a-și recăpăta căldura.

Aici programul PPG, Colorful Communities, și-a găsit cadrul natural în 2020 pentru a realiza ceea ce face cel mai bine: "Avem atât de multe domenii pe care trebuie să ne concentrăm în cadrul Programului de asistență, încât chiar aveam nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru clădirea Adăpostului. Împreună putem face diferența! Vă mulțumim că ați făcut echipă cu noi" – Monica Boseff, Director General Fundația “Ușa Deschisă”.

Activitățile de renovare au fost desfășurate cu respectarea tuturor măsurilor impuse de situația sanitară actuală, corpurile de moblier au fost reparate și decorate în spațiu exterior, în vreme ce spațiile interioare au permis accesul pe rând, pentru câte o singură persoană/ încăpere. Proiectul a fost considerat de un real succes, și un cadou binevenit pentru cei mici în pragul sărbătorilor.

Programul Colorful Communities este o inițiativă proprie a PPG, prin care susține, protejează și aduce culoare în vecinătatea locurilor în care compania își desfășoară activitatea, peste tot în lume. Prin programul Colorful Communities, PPG apelează la voluntari și foloseste produse proprii pentru a renova spațiile importante din comunitate, precum școli, maternități sau locuri de joacă. Încă din 2015, PPG a finalizat mai mult de 235 de proiecte din cadrul programului Colorful Communities, influențând mai mult de 5.3 milioane de oameni din 36 de țări.

Prin investiții de peste 9 milioane de dolari în 2018 și sprijinul a sute de organizații din 28 de țări, PPG și-a asumat un angajament global prin care urmărește să aducă lumină și culoare comunităților locale. Investind în oportunități educaționale, PPG ajută la creșterea forței de muncă, dar și la dezvoltarea inovatorilor de mâine în domeniul în care activează. În plus, oferă angajaților PPG șansa să aibă un impact asupra cauzelor importante pentru ei, sprijinind voluntariatul și activitățile caritabile. Află mai multe de pe www.ppgcommunities.com.

Articol susținut de PPG România