Un judecător spaniol a revizuit „suficiente probe” pentru ca interpreta columbiană Shakira să fie judecată pentru evaziune fiscală, arată un document publicat joi de instanță și citat de CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Judecătorul Marco Jesus Juberias a finalizat analizarea investigației preliminare a procurorilor spanioli care afirmă că artista nu a plătit taxe în valoare de 17,2 milioane de dolari pe veniturile obținute între 2012 și 2014.

„Aceste documente (...) anexate rechizitoriului reprezintă probe suficiente ale unor nereguli pentru a continua procedurile”, a afirmat judecătorul în documentul publicat joi.

Deși magistrații spanioli afirmă că Shakira locuia în Catalonia în perioada menționată, reprezentanții cântăreței afirmă că aceasta nu a trăit deloc în Spania până în 2015 și că s-a achitat de toate obligațiile sale fiscale.

Reprezentanții din Spania ai cântăreței au afirmat într-un comunicat remis după anunțarea deciziei că documentul instanței era „un pas de așteptat în cadrul procedurilor” și că echipa de avocați a Shakirei „rămâne încrezătoare și colaborează pe deplin cu autoritățile judiciare”.

Cântăreața în vârstă de 44 de ani este într-o relație cu fundașul Barcelonei Gerard Pique din 2011, cuplul având doi copii împreună.