Finala Anei Maria Popescu de la spadă (JO 2020) a fost trăită la un nivel ridicat din punct de vedere emoțional de către mama sportivei. Maria Brânză a povestit, printre altele, că nu a reușit să doarmă de ieri dimineață (n.r. vineri) și că nu a plâns după înfrângerea fiicei sale, dar că mai este timp pentru așa ceva că "ziua nu s-a terminat"

Ana Maria PopescuFoto: Mohd RASFAN / AFP / Profimedia

Trăiri de mamă - Maria Brânză: Nu dorm de ieri

"N-am plâns, dar mai e timp, că nu s-a terminat ziua. Nu dorm de ieri dimineață, pentru că azi-noapte mi-a fost frică să adorm să nu-l ratez pe Iulică (n.r - Iulian Teodosiu, locul 16 în prova individuală de sabie), apoi pe Ana.

Din aproape în aproape, am ajuns la finala de acum. Pentru mine, prioritatea e exact ca la lovitura de la 11 metri. Era un vis frumos al ei, al nostru, dar azi s-a întâmplat să fie așa.

N-am ce să-i reproșez, a luptat, dar să recunoaștem că chinezoaica a avut puțină șansă, n-a fost mai bună. Acum și-a dorit prea mult această medalie de aur.

Vă dați seama că sunt 5 Jocuri Olimpice la care a participat și pentru ea ar fi însemnat foarte mult, dar asta este, n-am ce să zic" - Maria Brânză, la TVR.

Ana Maria Popescu a pierdut dramatic, la "tușă de aur", titlul olimpic de la Tokyo, sportiva noastră fiind învinsă, scor 11-10, de Yiwen Sun în finala individuală de spadă. În vârstă de 36 de ani, Ana a adus prima medalie pentru România la JO 2020, una de argint.

Ana Maria Popescu de-a lungul participărilor la JO, proba individuală:

Atena 2004 - locul 16

Beijing 2008 - locul 2

Londra 2012 - locul 11

Rio 2016 - locul 9

Tokyo - locul 2.

Ana Maria Popescu, drumul până la medalia de argint

Turul I: Bye

Turul II: 15-10 cu Tikanah Kiria Rahman Abdul

Turul III: 15-6 cu Sera Song

Turul IV: 15-8 cu Julia Beljajeva

Semifinale: 15-11 cu Katrina Lehis

Finală: 10-11 cu Sun Yiwen.