Spadasina Ana Maria Popescu a declarat, sâmbătă, că speră ca argintul obţinut la Tokyo să fie suficient cât să asigure un "buget de bun simţ pentru scrima românească".

Ana Maria PopescuFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

Sportiva a avut o reacție prin care i-a criticat pe cei care se ocupă de destinul sportului românesc, Ana Maria dorindu-și un buget de bun simț pentru scrima din țara noastră.

Ana Maria Brânză cere un buget de un simț pentru scrima românească

"Sper ca de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună Brânză a pierdut aurul. Sper ca medalia asta să cântărească suficient, cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească"- Ana Maria Popescu, imediat după concurs, pentru TVR, conform News.ro.

Ce spune Mihai Covaliu, președintele COSR

"S-a ajuns din păcate la această tuşă de aur. O zi extraordinară, o zi în care Ana a fost incredibilă. A tras extraordinar de tare în finală. Din păcate a fost această tuşă care nu ar trebui să existe. Această tuşă a fost a chinezoaicei.

Să ne bucurăm, este medalie de argint pentru România. Ana a spart gheaţa şi sperăm ca de mâine să vină şi alte medalii pentru România.

Trebuie să înţelegem că nu putem ajunge în asemenea momente fără a avea în spatele nostru muncă, dar nu numai muncă. Ana este vârful muntelui, vârful unui întreg sistem. Ea nu putea ajunge singură.

Avem nevoie de continuitate, de susţinere. Fiecare zi care ne ajută să ajungem aici este importantă. Este un argint strălucitor cât un aur şi în spate este foarte multă muncă, foarte multă suferinţă" - Mihai Covaliu la TVR.

Ana Maria Popescu a pierdut dramatic, la "tușă de aur", titlul olimpic de la Tokyo, sportiva noastră fiind învinsă, scor 11-10, de Yiwen Sun în finala individuală de spadă. În vârstă de 36 de ani, Ana a adus prima medalie pentru România la JO 2020, una de argint.

Ana Maria Popescu de-a lungul participărilor la JO, proba individuală:

Atena 2004 - locul 16

Beijing 2008 - locul 2

Londra 2012 - locul 11

Rio 2016 - locul 9

Tokyo - locul 2.

Ana Maria Popescu, drumul până la medalia de argint

Turul I: Bye

Turul II: 15-10 cu Tikanah Kiria Rahman Abdul

Turul III: 15-6 cu Sera Song

Turul IV: 15-8 cu Julia Beljajeva

Semifinale: 15-11 cu Katrina Lehis

Finală: 10-11 cu Sun Yiwen.