Expert american: Varianta Delta îi va infecta pe toți cei care nu au imunitate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1823vineri 23 iul 2021

Expert american: Varianta Delta îi va infecta pe toți cei care nu au imunitate

de S.J. Joi, 22 iulie 2021, 11:44
- a A+
Imagine
Un expert în vaccinuri de la prestigioasa Clinică Mayo din Statele Unite îi îndeamnă pe americani să se vaccineze împotriva COVID-19 întrucât varianta Delta îi "va găsi pe toți cei care nu au imunitate", relatează The Hill .


"Cred că nu există niciun dubiu că vom asista la o creștere vertiginoasă a numărului de cazuri", a spus medicul Gregory Poland într-un interviu acordat joi televiziunii CBS 4 Minnesota .

Acesta a subliniat că statul Minnesota, la fel ca multe alte locuri din Statele Unite, se confruntă cu o creștere a numărului de infecții pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului continuă să se răspândească.

Medicul a relatat de asemenea că a văzut cazuri severe ale bolii și spitalizări în rândul persoanelor tinere.

"Nu vă amăgiți că 'am ajuns până aici și sunt OK'. Aceasta este o variantă foarte diferită. Vă va găsi", a avertizat acesta.

"Acest virus va găsi pe toată lumea care nu are imunitate", a adăugat Poland.

Oficialii americani responsabili de sănătatea publică sunt tot mai îngrijorați de creșterea numărului de noi infecții, spitalizări și decese în contextul în care campania de vaccinare din SUA a început să încetinească.

Varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor anunțând marți că aceasta este responsabilă acum de 83% din noile infecții cu coronavirusul depistate în țară.

Media zilnică de noi contagieri cu SARS-CoV-2 în SUA este de 26.306 pentru ultimele 7 zile, o creștere de aproape 70% față de săptămâna anterioară, potrivit CDC.

Numărul de spitalizări a crescut la rândul său cu aproximativ 36% după săptămâni consecutive de declin.

Citește și:2615 afisariDeci afectarea de până acum a drepturilor
hsl [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 13:16
0/4
a fost făcută degeaba, pentru că „toți cei care nu au imunitate” nu erau „găsiți” de variantele anterioare?
Nu ne spune dl medic și care este procentul de tineri, dintre tinerii infectați sau spitalizați care au făcut forme severe ale bolii care au dus la deces?
Întreb ca să fac o comparație cu cifrele din insula britanică, unde acest procent este ~3% din cei spitalizați (sau 0.03% din cei infectați).
Cam asha ceva
bogdan1477 [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 13:26
-1/3
In India cam toata lumea nevaccinata si ne-covidita anterior a avut un soide gripa in virful valului Delta. UK-ul ne arata de asemenea cat de contagioasa e.
comenteaza