Aproape 1.200 de kilograme de trufe negre, în valoare de aproximativ 600.000 de lei, pentru care nu existau documente legale, au fost confiscate de poliţişti din Neamţ. Trufele au fost găsite într-o autoutilitară condusă de un cetăţean italian.

Trufe negre capturate in NeamtFoto: Politia Romana

Poliţia Română a anunţat, luni, că poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gârcina au oprit în trafic, duminică, un cetăţean italian de 40 de ani, care conducea o autoutilitară pe Drumul Naţional 15, în localitatea Alexandru cel Bun, potrivit News.ro

"În urma controlului efectuat în interiorul vehiculului, poliţiştii au constatat faptul că acesta transporta trufe negre. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea documentelor şi cantitatea de trufe înscrisă în avizul de însoţire prezentat pentru control şi cea transportată, s-au făcut verificări. În urma inventarierii, au rezultat 1.170 de kilograme, iar verificările efectuate de poliţişti au relevat că transportul trufelor s-ar fi efectuat fără deţinerea documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare", a arătat sursa citată.

Trufele au fost ridicate de poliţişti şi predate specialiştilor din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru furtul oricăror produse specifice ale fondului forestier naţional, faptă prevăzută de Legea 46 din 2008.