Un militar britanic a cărui parașută nu s-a deschis corect în timpul saltului efectuat de la 4500 de metri înălțime a suferit doar ”răni minore” după ce a căzut printr-un acoperiș din California, el ajungând în bucătăria casei după ce a trecut prin plăcile de lemn și prin straturile de izolare a locuinței, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Militarul, al cărui nume nu a fost făcut public, sărise dintr-un avion în cadrul unui exercițiu Halo - High Altitude Low Opening (Salt de la mare altitudine cu deschidere a parașutei la doar câteva sute de metri de sol), o tehnică folosită de forțele speciale.

El a pierdut controlul saltului când s-a apropiat de sol în cadrul exercițiului făcut lângă Camp Roberts. Unii localnici l-au văzut pe parașutist învârtindu-se necontrolat în aer.

Fotografiile de la fața locului arată o gaură în acoperiș și militarul în uniforma forțelor speciale britanice SAS întins pe jos în bucătărie.

”Am fugit să văd dacă este OK, avea ochii deschiși, dar nu eram sigură dacă a pățit ceva. Este un miracol, cred eu, serios. Cine aterizează așa, fără parașută, și supraviețuiește”, a spus o vecină, Rose Martin.

Mama proprietarului casei, Linda Sallady, a povestit că ”a trecut prin acoperiș, printre grinzi, nici nu a provocat prea multe stricăciuni casei. Este incredibil. N-a căzut pe blaturi sau pe electrocasnice, a trecut printre toate”.

Poliția din Atascatero a anunțat că parașutistul era ”conștient, șocat și acuza dureri, dar nu avea răni vizibile”.

Ministerul britanic al apărării a transmis, printr-un comunicat, că ”a avut loc un incident de parașutism ce a implicat un soldat britanic ce se antrena alături de aliații americani în California. Soldatul a suferit răni minore, care se vindecă bine”.