De la circa 86 de kilometri altitudine, acolo unde granița atmosferei terestre și cea a spațiului cosmic se întrepătrund, miliardarul Richard Branson la bordul navetei dezvoltate de compania sa Virgin Galactic, a ținut să transmită un mesaj simbolic, înainte de a se elibera din scaun și pluti prin cabină în condiții de imponderabilitate.

Richard Branson, in spatiuFoto: Captura YouTube

„Către voi, toți copiii de acolo jos... Am fost și eu odată un copil cu un vis care se uita în sus la stele. Acum, sunt un adult într-o navetă spațială și împreună cu alți adulți minunați ne uităm în jos la planeta noastră frumoasă. Pentru următoarea generație de visători, dacă noi putem face asta doar imaginați-vă ce puteți face voi!”, a spus Branson.

„Am visat acest moment încă de când eram copil, dar mersul în spațiu a fost mai magic decât mi-am imaginat vreodată”, a scris ulterior Branson pe pagina sa de Facebook.

Miliardarul Richard Branson a creat în 2004 compania Virgin Galactic pentru a duce turiști în spațiu, însă abia 17 ani mai târziu se fac primele zboruri suborbitale cu echipaj uman. Branson a ajuns duminică în spațiu nu plecând cu o rachetă, ci cu un avion convențional care poartă cu sine un ”avion spațial” ce a fost eliberat la 15.000 de metri altitudine.

Acest avion spațial, SpaceShipTwo a ajuns la circa 86 de kilometri altitudine și cei șase oameni de la bord s-au bucurat de câteva minute de imponderabilitate.

CITEȘTE ȘI: