Proiect OUG: Hotărârile CNSU se vor putea aplica imediat și publica ulterior în Monitorul Oficial - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Proiect OUG: Hotărârile CNSU se vor putea aplica imediat și publica ulterior în Monitorul Oficial

de I.B. Luni, 28 iunie 2021, 21:38
- a A+
Imagine
Hotărârile Consiliul național pentru Situații de Urgență se vor aplica imediat în situații deosebite care nu suferă întârziere și când nu poate fi făcută înainte publicarea în Monitorului Oficial al României, urmând ca publicarea să se facă imediat ce acest lucru este posibil. Situațiile deosebite care nu suferă întârziere, precum și aplicarea de îndată sunt consemnate în cuprinsul hotărârii Comitetului Național, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea art. 15 alin. (4) din Legea nr. 136/2020.


Guvernul a apelat la această decizie după mai multe decizii nefavorabile ale Curții Constituționale din România care au dus la invalidarea hotărârilor luate de CNSU și aplicate înainte să fie publicate în MoF.

1054 de afisariPenibil
Tyrion.lann [utilizator], Luni, 28 iunie 2021, 22:32
+2/4
Deci dupa ce au incalcat legea prin aplicarea de hotarari nepublicate in Monitorul Oficial, acum modifica legea astfel incat sa nu mai poata fi atacat legal unele hotarari, si nu isi dau nici un termen clar de publicare?

Deci, nici urma de remuscare ca au incalcat legea, doar o modifica ca sa nu mai trebuiasca sa o incalce.

Tinand cont ca OUG 13 s-a publicat cred in aceeasi seara in care s-a aprobat, mi se pare jenant argumentul ca nu ar putea publica hotararile in timp util, dar publicul ar fi in stare sa le respecte intre aprobare si publicare.
comenteaza