Coronavirus: Israelul amână sosirea turiştilor în plină creştere a numărului de cazuri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1823sâmbătă 24 iul 2021

Coronavirus: Israelul amână sosirea turiştilor în plină creştere a numărului de cazuri

de V.M. Miercuri, 23 iunie 2021, 23:41
- a A+
Imagine
Israelul a anunţat miercuri că amână redeschiderea teritoriului său pentru turişti şi pregăteşte de noi măsuri pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus, cazurile crescând în ţară, în pofida unei masive campanii de vaccinare, relatează Agerpres.


"Din cauza îngrijorărilor legate de posibila răspândire a variantei Delta, guvernul a amânat intrarea turiştilor cu o lună, până la 1 august", a afirmat Ministerul israelian al Turismului.

Unii turişti vaccinaţi, care călătoresc în grupuri mici şi vin doar din anumite ţări, vor avea, totuşi, autorizaţia să intre în Israel, dar vor trebui să efectueze două teste PCR - unul realizat cu 72 de ore înainte de plecare şi unul la sosire -, precum şi un test serologic, a indicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului Turismului.

Pe de altă parte, premeirul israelian Naftali Bennett a afirmat că, dacă peste 100 de cazuri noi de coronavirus vor fi înregistrate zilnic timp de o săptămână, purtarea măşti în interior va fi din nou obligatorie.

Miercuri, pentru a treia zi consecutiv, peste 100 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate oficial, departe de cele câteva cazuri recenzate zilnic în ultimele săptămâni.

Această creştere a numărului de contaminări este provocată de răspândirea variantei Delta apărută în India şi cunoscută a fi mai virulentă decât celelalte, potrivit prim-ministrului Bennett.

În punctul de maxim al pandemiei, în ianuarie, aproximativ 10.000 de cazuri erau înregistrate zilnic în Israel, înainte ca o uriaşă campanie de vaccinare să permită o scădere a contaminărilor.

Mai mult de 5 milioane din totalul celor 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au primit de atunci două doze de vaccin. În total, au fost înregistrate peste 840.000 de contaminări de la începutul pandemiei în Israel, dintre care 6.428 de decese.


Citește și:


5547 de afisari/////
GemstonesPig [utilizator], Miercuri, 23 iunie 2021, 23:59
+10/28
Cand o ajunge delta asta indiana si la noi o sa fie jale rau de tot daca Israel cu 55% vaccinati sunt speriati
Nu inteleg ce vor astia
Luk [utilizator], Joi, 24 iunie 2021, 7:53
+5/7
Obiectivul de a tine mortalitatea jos si de a pastra spitalele deschise e legitim si de inteles. Obiectivul de a opri un virus sa fie transmisibil NU este legitim. O sa vedem cifrele cu decese si paturi de spital, dar daca astia o tin tot asa, o sa iasa scandal in lume, inclusiv in UK si Israel.
Deja e prea mult.
inca 5 comentarii comenteaza