Grecia: Șapte mitropoliți ortodocși răniți grav într-un atac cu vitriol al unui preot - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1823sâmbătă 24 iul 2021

Grecia: Șapte mitropoliți ortodocși răniți grav într-un atac cu vitriol al unui preot

de I.B. Miercuri, 23 iunie 2021, 22:46
- a A+
Imagine
Șapte mitropoliți ai Bisericii Ortodoxe Grecești au fost răniți miercuri seara la Atena într-un atac cu vitriol de către un preot pe care aceștia îl audiau disciplinar, a spus poliția, potrivit AFP


Trei dintre aceștia erau încă spitalizați miercuri seară, precum și un ofițer de poliție care se afla la locul atacului, a adăugat aceeași sursă.

Potrivit presei grecești, aceștia au suferit arsuri multiple, în special la față.

Suspectul, un preot, care era audiat în cadrul unor proceduri disciplinare și care risca să fie excomunicat din Biserică, este acuzat că este implicat în trafic de droguri, potrivit agenției de știri elene ANA.

Președintele grec Katerina Sakellaropoulou a condamnat acest atac.

Primul ministru Kyriakos Mitsotakis a vorbit după incident cu episcopul Ieronymos II, arhiepiscopul Atenei, șeful Bisericii Grecești.

El și-a exprimat "profunda sa tristețe" și a asigurat că statul va oferi "toată asistența medicală posibilă pentru recuperarea rapidă a victimelor acestui atac".


11930 de afisariprea mulți popi
gebica [utilizator], Miercuri, 23 iunie 2021, 23:02
+4/26
NU mai au loc unii de alții. Șapte mitropoliți într-o țară micuță... și nu erau toți. Ce face prea nefericitul nostru, că noi n-avem decît vreo 5, că pe Teodosie tocmai l-a răsmitropolit?
nu s-au inteles cum sa imparta banul
Coresponedntu [utilizator], Joi, 24 iunie 2021, 0:36
0/20
sa ia exemplu de la BOR, aici e armonie totala, banul se imparte echitabil, zonele de influenta sau parohiile , cum se mai numesc, se impart dupa modelul clanurilor interlope .
inca 4 comentarii comenteaza