Ungaria ripostează la criticile față de noua lege anti-LGTB: Declarația Ursulei von der Leyen este "o rușine" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD vineri 23 iul 2021

Ungaria ripostează la criticile față de noua lege anti-LGTB: Declarația Ursulei von der Leyen este "o rușine"

de V.M. Miercuri, 23 iunie 2021, 20:20
- a A+
Imagine
Ungaria a calificat miercuri drept o "rușine" comentariile președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe tema legii ungare ce interzice "promovarea" homosexualității în rândul minorilor, în contextul în care Budapesta se confruntă cu un val de critici pe acest subiect, relatează AFP.


"Declarația președintei Comisiei Europene este o rușine", a repetat de trei ori guvernul de la Budapesta într-un comunicat, preluând astfel termenii folosiți de șefa executivului european, care criticase cu câteva ore înainte legea adoptată recent de Parlamentul ungar.

Comentariile Ursulei von der Leyen se "bazează pe acuzații false", spune guvernul suveranistului Viktor Orban.

Legea care interzice "promovarea" homosexualității printre minori "protejează drepturile copiilor, garantează drepturile părinților și nu se aplică orientării sexuale a celor de peste 18 ani: aceasta nu conține prin urmare elemente discriminatorii", argumentează executivul ungar.

Acesta denunță totodată "o opinie politică părtinitoare, fără ca o anchetă imparțială să fie desfășurată în prealabil".

Președinta Comisiei Europene a apreciat miercuri că legea votată în Ungaria pe 15 iunie este "o rușine" .

Bruxellesul va trimite o scrisoare Budapestei pentru a-și exprima "îngrijorările" pe plan juridic înaintea intrării în vigoare a acestei legi care "discriminează persoanele pe baza orientării lor sexuale", a spus Ursula von der Leyen, cu o zi înaintea unui summit al liderilor UE la Bruxelles.

Legea adoptată de Budapesta prevede că "pornografia și conținutul care reprezintă sexualitatea sau promovează deviația identității de gen, schimbarea de sex și homosexualitatea nu trebuie să fie accesibilă celor sub 18 ani".Citește pe acest subiect:


5928 de afisariRespect Viktor Orban si Parlamentului Ungar
LucS_M [utilizator], Miercuri, 23 iunie 2021, 22:59
+23/33
Homosexualii sa-si vada de treaba lor si nu de educatia copiilor nostri. Rusine Ursula, rusine organismelor de conducere ale UE
Daca citatul din legea ungara corect,
Alex2009 [utilizator], Miercuri, 23 iunie 2021, 23:11
+20/30
atunci e prima data cand sunt de acord cu acest Viktor Orban.
E un manipulator perfid, dar in aceasta zona are dreptate. Ma mir ca i s-a dat aceasta ocazie !
Pare ca toleranta crestina e dusa la absurd in legislatia UE.
E ceva ciudat aici... Nu-mi dau seama ce...
inca 14 comentarii comenteaza