​Dacă privim la piața moto a ultimilor ani, punctul de referință conform statisticilor realizate de DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) rămâne 2019: totalul motocicletelor și scuterelor înmatriculate pentru prima dată în România (noi și second-hand) a atins borna de 10.000, iar parcul moto total se apropia la acea dată de 150.000 de motociclete. Trendul a fost confirmat și de evoluția anilor următori, în ciuda condițiilor speciale legate de pandemie. Ținând cont de dorința oamenilor de a face față unui trafic urban din ce în ce mai aglomerat sau pur și simplu de plăcerea pe care o dă demarajul pe două roți, observăm generalizarea unei creșteri anuale constante de circa 5%.

Mai multă siguranță pe 2 roți:Foto: VIASAT SYSTEMS

Trebuie însă spus că trendul ascendent surprins de cifre nu înseamnă totul: ne oferă un reper privitor la creșterea pieței, dar nu și la modul în care aceasta se dezvoltă. În ciuda acestei evoluții, piața locală e mică raportat la nivelul celorlalte țări din UE, iar gama de produse conexe este subdezvoltată. Nu este prima dată când vânzările nu sunt susținute de servicii suport, iar cei pasionați de evoluția acestei piețe pot întrezări noi oportunități.

Faptul că-ți place libertatea și aventura nu înseamnă că-ți place să trăiești periculos când vine vorba de viața sau motocicleta ta. În condițiile în care România ocupă anual locuri fruntașe la nivel european în privința numărului de accidente rutiere, statisticile arată că riscul de accident de motocicletă e totuși redus comparativ cu riscul ca motorul să-ți fie furat sau avariat atunci când e staționat. Iată de ce Viasat a considerat oportun să răspundă nevoii unei piețe aflate în plină dezvoltare: proiectat exclusiv pentru lumea pe două roți, ViaMoto este un serviciu de monitorizare ce oferă protecție în caz de accident, cădere, frânare de urgență sau furt. Inovatorul sistem de localizare prin satelit garantează protecție maximă pentru tine și motocicleta ta, iar dimensiunile lui reduse (6x11x1,3 cm), îl fac atât de discret încât trece neobservat. În schimb, e ușor de instalat și necesită un consum minim al bateriei, iar datorită carcasei cu protecție IP65 are o rezistență sporită la intemperii și temperaturi extreme cuprinse între -30° C și 70° C.

Parteneriatul încheiat cu 1KTM, unul dintre liderii pieței de vânzări moto (distribuitor KTM și Husqvarna), e cea mai bună dovadă a succesului de care se bucură acest serviciu. Și pentru că știm cât de importantă este mobilitatea, ViaMoto îți pune motorul... pe mobil. Astfel, cu ajutorul telefonului poți defini un perimetru de securitate, putând primi notificări atunci când motocicleta ta iese în afara acestuia, tot pe mobil primind și notificări în timp real privitor la poziția vehiculului și a rutelor efectuate. Nu în ultimul rând, poți primi alarmă de avarie în cazul întreruperii alimentării dispozitivului GPS și, chiar dacă acesta este dezactivat, vei primi o alertă, iar dispozitivul va rămâne activ cel puțin o oră.

În ciuda numărului mult mai mare de mașini, dispariția motocicletelor este mai frecventă decât cea a autoturismelor, iar noile servicii special concepute de Viasat pentru piața moto îți oferă siguranța dorită. Pentru mai multe detalii, intră pe https://www.viasatsystems.ro/viamoto-descriere.

Articol susţinut de VIASAT SYSTEMS