Landul german Bavaria discută cu Intel construirea unei megafabrici de cipuri, pentru reducerea deficitului care afectează industria auto - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1823sâmbătă 24 iul 2021

Landul german Bavaria discută cu Intel construirea unei megafabrici de cipuri, pentru reducerea deficitului care afectează industria auto

de V.M. Duminică, 20 iunie 2021, 20:41
- a A+
Imagine
Landul german Bavaria discută cu Intel construirea unei megafabrici de cipuri, pentru a reduce deficitul de semiconductori existent la nivel mondial, care afectează puternic industria automobilelor, relatează News.ro citând Reuters.

În ultimele luni, producătorul american de semiconductori a căutat subvenţii în valoare de 8 miliarde de euro pentru a construi centrul de producţie a cipurilor în Europa .

"Susţin cu tărie acest lucru. Posibila stabilire în Bavaria a unui producător internaţional mare de semiconductori este o oportunitate extraordinară", a declarat ministrul Economiei din Bavaria, Hubert Aiwanger, în al cărui land îşi are baza producătorul de automobile de lux BMW.

Bavaria a sugerat folosirea unei baze aeriene dezafectate din Penzing-Landsberg, la vest de Munchen, ca posibilă stabilire a fabricii, a spus Aiwanger.

Deficitul de semiconductori la nivel global provoacă probleme producătorilor europeni de automobile şi riscă să deturneze redresarea economiei germane după pandemia de coronavirus.

Uniunea Europeană analizează crearea unei alianţe a semiconductorilor, care să includă companiile STMicroelectronics, NXP, Infineon şi ASML, pentru a reduce dependenţa de producătorii străini de semiconductori.


3522 de afisariLa Oradea, Arad sau Timișoara...
Nyk1 [utilizator], Duminică, 20 iunie 2021, 22:21
0/2
...ar fi forța de lucru mai ieftină și există autostrăzi și chiar și căi ferate care să lege aceste potențiale fabrici de Occident. Unde mai pui că impozitul pe veniturile ITiștilor este 0.

Dacă țări precum Costa Rica sau Malaezia sunt "good enough" pentru Intel, România ar fi de asemenea.
V-au tras-o chinezii, ha?!
John M. [utilizator], Luni, 21 iunie 2021, 11:35
0/0
Nu v-au mai dat chipsuri...Si cum il mai periati voi pe Trump, "marele lider al lumii libere", dar pe care si o moasa comunala l-ar fi putut declara cu schizofrenie galopanta, narcisism si analfabetism cronic.
Nu va agitati: vine inapoi la Casa Alba in August. Cum?! Numai voi, republicanii, si El Insusi stiti...
comenteaza