Dosar penal în cazul morții pilotului Adrian Cernea / Lucian Bode: "Nu înțeleg cum acest concurs nu a fost oprit de organizatori, deşi existau avertizări" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Dosar penal în cazul morții pilotului Adrian Cernea / Lucian Bode: "Nu înțeleg cum acest concurs nu a fost oprit de organizatori, deşi existau avertizări"

de Silviu Dumitru Duminică, 20 iunie 2021, 16:59
- a A+
Imagine
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma decesului pilotului Adrian Cernea care participa la un concurs de off road, iar la un moment dat maşina în care se afla a fost surprinsă de viitură, relatează News.ro. Bode a adăugat că nu înţelege de ce organizatorii nu au oprit concursul, deşi existau avertizări ale meteorologilor şi hidrologilor.


"Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidrometeorologică este una severă", a declarat Lucian Bode , în videoconferinţa cu prefecţii de duminică.

Bode a precizat că a fost deschis dosar penal în acest caz.

"În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidrometeorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol", a declarat Bode.

Ministrul de Interne a îndemnat autorităţile să anuleze evenimentele, în zonele în care există avertizări hidrometeorologice.

"Îndemn autorităţile din zonele unde sunt programate evenimente publice, în perioada următoare, să urmărească prognozele meteorologice şi împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate, oportunitatea de desfăşurare a acestor evenimente, astfel încât siguranţa persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm vieţile oamenilor, mai bine amânăm aceste evenimente", a arătat Bode.

Potrivit organizatorilor, echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme. Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road. Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.

Concursul de off road în care şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Cernea avea toate avizele necesare, piloţii fiind informaţi despre avertizările meteo emise în ziua respectivă , anunţă Prefectura judeţului Bacău. În prezent, se derulează o anchetă pentru a se stabili împrejurările exacte ale accidentului, aceasta fiind sprijinită de reprezentanţii Prefecturii.

Conform unui comunicat de presă transmis, duminică, de Prefectura Bacău, "organizatorii au luat toate avizele de la instituţiile în drept".

"În cele două zile de concurs, organizatorii şi participanţii au avut şedinţe tehnice. În cadrul acestora, li s-au adus la cunoştinţă şi avertizările şi codurile de vreme rea şi instabilitate atmosferică", a precizat Prefectura.

Sâmbătă, când s-a produs accidentul, în judeţul Bacău era valabil un cod portocaliu de ploi.

"La acest moment, se derulează o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul, demers pe care îl sprijinim întru totul", a transmis Prefectura Bacău.


14907 afisaricursele de off road
Coresponedntu [utilizator], Duminică, 20 iunie 2021, 17:33
+30/46
trebuie interzise in natura. In toata lumea civilizata , dezvoltata, concursurile si antrenamentele in arii protejate sunt interzise, fie ca sunt cu masini, ATV uri sau motociclete Enduro.
Astfel de curse se organizeaza doar pe ternuri speciale, cu obstacole, nu prin paduri ca la noi.
In Romania cele mai multe victime le fac ATV urile care sunt inchiriate ca mijloc de divertisment.
Ia incercati sa inchiriati un ATV sau sa il folositi pe cel personal in Alpi, in Austria, Italia, Elvetia, Germania sau Franta ? Nu exista asa ceva.
Iar curse de off road sau raliuri se organizeaza doar in tari de mana a treia, asa numitele SHIT COUNTRIES cum le numea Trump, unde nu sunt reglementate.
Romania este o destinatie pentru off road, Enduro , pentru ca e o colonie, vin austriecii si mai nou polonezii sau italienii si ara cu motoarele Carpatii. In cardasie cu practicantii autohtoni de off road. Pentru ca la ei, in tarile lor, nu au voie, Dar in SHIT COUNTRY, fara reglementari , poti sa faci ce vrei. Si mass media romaneasca face reclama la astfel ed activitai turistice, gen plimbari cu ATV ul.
O mizerie
Ion Alexandru [utilizator], Duminică, 20 iunie 2021, 18:00
+22/32
O mizerie de "sport", poluare si distrugerea naturii pentru niste c...lari care se dau cu masini de c....lari.
inca 38 de comentarii comenteaza