Secretariatul General al Guvernului (SGG) a confirmat vineri că, în ședința din 9 iunie 2021, a adoptat, la documente confidențiale, un Memorandum prin care se va crea un grup de lucru interministerial care să deruleze discuții exploratorii în domeniul serviciilor și produselor software și hardware pentru digitalizarea administrației publice. HotNews.ro a scris în premieră despre acest Memorandum, care potrivit unor surse guvernamentale, vizează atragerea unei investiții majore de la giganții IT în România, una dintre companiile vizate fiind Microsoft.

DigitalizareFoto: Freepik

Ce spune SGG despre Memorandumul adoptat în 9 iunie 2021:

  • "Memorandumul a fost discutat și aprobat în ședința de Guvern din data de 09.06.2021, la capitolul documente confidențiale.
  • Documentul menționat se încadrează în preocupările Guvernului în ceea ce privește accelerarea procesului de digitalizare, atât în sectorul public cât și în mediul privat. Atingerea principalelor obiective ale digitalizării, care includ transformarea profundă a economiei și creșterea performanței și eficienței în sectorul public, impune crearea condițiilor economice propice atragerii și stimulării investițiilor în domeniile produselor, tehnologiilor și serviciilor software și hardware.
  • În acest context, prin Memorandumul respectiv a fost aprobată constituirea unui grup de lucru interministerial care să aibă ca scop inițierea și derularea, în condițiile legii, a unor discuții exploratorii în domeniul serviciilor și produselor software și hardware, în vederea valorificării potențialului de digitalizare al administrației publice și instituțiilor din România și, corespunzător, creșterea adopției instrumentelor digitale.
  • În concluzie, prin Memorandumul mai sus menționat, se are în vedere derularea discuțiilor exploratorii cu toate entitățile în domeniu care pot oferi produse și servicii software și hardware la nivelul cerințelor și nevoilor statului român."

Surse: Guvernul vrea să atragă o investiție majoră de la giganții IT în România. Una dintre companiile vizate ar fi Microsoft

HotNews.ro a scris în premieră, în data de 10 iunie, că Guvernul a discutat în ședința de miercuri, 9 iunie, un Memorandum confidențial care vizează atragerea unei investiții majore de la giganții IT în România, informație confirmată din mai multe surse guvernamentale.

În document nu este menționată o companie anume, însă printre cele vizate ar fi Microsoft, susțin sursele.

Demersul a fost inițiat la nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG), având ca argument nevoia de digitalizare a României, a precizat pentru HotNews.ro o altă sursă guvernamentală.

Un anunț oficial ar urma să fie făcut în următoarea perioadă, a mai precizat, în 10 iunie, pentru HotNews.ro un alt oficial guvernamental.