Constructorul Strabag va proiecta și executa drumul de legătură de circa 19 km de la Centura Oradea către Autostrada A3 pentru circa 545 de milioane de lei (circa 114 mil euro). Câștigătorul licitației a fost anunțat la 13 luni de la depunerea ofertelor, însă contractul va putea fi semnat doar după expirarea perioadei pentru contestații. Odată semnat contractul, termenul va fi de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Drum de legatura Oradea - Autostrada A3Foto: Hotnews

Vineri, 18.06.2021, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului pentru PROIECTARE ȘI EXECUȚIE „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)", anunță CNAIR.

Ofertantul desemnat câștigător este S.C. STRABAG SRL cu preţul de 545.910.100,02 Lei fără TVA, iar durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, mai notează CNAIR.

Depunerea ofertelor pentru licitația pentru drumul de legătură Oradea - A3 a fost tocmai în mai 2020.

Proiectul drumului de legătură are o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre Centură și autostradă, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei – Borș – Biharia.

Conform informațiilor din caietul de sarcini, profilul drumului va fi unul cu patru benzi pe sens și cu separator de fluxuri de circulație pe mijloc, cu o platformă totală de 23,5 metri lățime.

---