Microsoft va adăuga patru noi centre de date în China, mizând pe faptul că va fi cerere mare de servicii de cloud din partea companiilor, mai ales că în China nivelul de digitalizare este scăzut în rândul firmelor mici. Toate companiile occidentale care investesc în China trebuie să se supună legislației chineze și uneori să facă o serie de compromisuri substanțiale.

MicrosoftFoto: Bennymarty, Dreamstime.com

Până în prima parte din 2022 Microsoft va avea alte patru noi centre de date în China, pe lângă cele șase care sunt operate împreună cu partenerul local 21Vianet.

Cum pandemia a dus la o accelerare a digitalizării în rândul companiilor, Microsoft se așteaptă la o creștere puternică a serviciilor de cloud, estimând că investițiile din 2022 vor duce la o dublare a capacității sale la categoria smart cloud în China.

Companii chineze care amânaseră digitalizarea au decis acum să o adopte, iar Microsoft mizează și pe acestea, când se așteaptă la o creștere puternică a cererii.

Companiile străine investesc în centre de date în China și fiindcă legislația locală a devenit tot mai dură și datele trebuie gestionate pe plan local.

Microsoft va concura cu doi giganți locali în infrastructura de cloud: Alibaba și Huawei.

Investițiile marilor companii tech occidentale în China stârnesc controverse, cum a arătat o anchetă a New York Times despre Apple.

Sursă: Bloomberg