PSD dorește o lege, care mărește pachetul de servicii pentru educație și sănătate pentru familiile cu copii, ca parte a unui plan amplu de creștere a natalității.

Marcel CiolacuFoto: PSD

Citiți mai jos prezentarea făcută de liderul PSD, Marcel Ciolacu, privind noul proiect asumat de social-democrați:

Vă mulțumesc pentru participarea la dezbaterea de astăzi privind stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii.

Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației.

Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii.

Singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă.

Numărul de copii români născuți în străinănte depășeste pe cel de copii născuți în țara noastră. Și asta este foarte grav! Pe acești români trebuie să-i încurajăm să se întoarcă într-o țară unde merită să trăiască, unde să-și crească copii! Dar pentru asta și ei, și românii rămași în țară, trebuie să beneficieze de un suport real din partea statului român.

Citește mai mult pe site-ul PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri

Acesta este un conținut sponsorizat și nu reprezintă poziția redacției HotNews.ro