​Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, anunță că în ultimele 24 de ore autoritățile au oprit intrarea în țară a aproximativ 200 de tone de deșeuri. Berceanu prezintă totodată un raport pe primele cinci luni ale acestui an al Gărzii de Mediu Constanța, conform căruia au fost date 90 de amenzi, în valoare de peste 1,5 milioane de lei, comparativ cu doar 17 amenzi (în valoare de circa 400.000 lei) aplicate în aceeași perioadă a anului trecut.

Octavian BerceanuFoto: Agerpres

El a mai indicat faptul că, potrivit raportului, în acest an au fost făcute 17 sesizări penale, față de niciuna în 2020.

„Azi vă arăt câteva cifre despre ce înseamnă combaterea criminalității de mediu atunci când comisarii sunt dedicați și nu direcționati. E vorba de comisariatul Constanța al Garzii de Mediu, unde săptămâna trecută colegii au rupt norma”, a scris comisarul șef al Gărzii Naţionale de Mediu într-o postare pe Facebook, prezentând acest raport privind „Activitatea de inspecție și control a Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu în primele 5 luni ale anului 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020”.

„Tot în context, în ultimele 24 de ore Garda de Mediu, împreuna cu Vama, Jandarmeria și Poliția de Frontieră, au oprit intrarea în țară a aproximativ 200 de tone de deșeuri”, a mai anunțat Octavian Berceanu în postare.

Citește și: