Un câștigător bogat și norocos a plătit sâmbătă 28 de milioane de dolari la o licitație pentru a-l însoți pe Jeff Bezos în primul zbor de turism spațial Blue Origin programat pentru 20 iulie, potrivit AFP.

Jeff Bezos se va afla la bordul primului zbor turistic al Blue OriginFoto: Mark RALSTON / AFP / Profimedia

Câștigătorul, a cărui identitate va fi cunoscută doar în câteva săptămâni, a câștigat locul scos la licitație din douăzeci de participanți, licitația durând mai puțin de zece minute.

Prețul de plecare pentru acest loc, alături de fondatorul Amazon, fratele său Mark și al patrulea călător, a fost de 4,8 milioane de dolari.

Lansarea din 20 iulie a navei New Shepard de la Blue Origin ar fi un moment de referință în timp ce firmele americane se străduiesc să se îndrepte spre o nouă eră a călătoriilor spațiale comerciale private.

Bezos, cel mai bogat om din lume și un pasionat de spațiu pe tot parcursul vieții, a luptat împotriva miliardarilor Richard Branson și Elon Musk pentru a fi primul care să călătorească dincolo de atmosfera Pământului.

"Punerea în spațiu a celui mai bogat om din lume și una dintre cele mai recunoscute figuri din afaceri este o reclamă masivă pentru spațiu ca domeniu de explorare, industrializare și investiții", a spus analistul Morgan Stanley Adam Jonas la începutul acestei luni.