Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă se simte inconfortabil să fie coleg de partid cu primarul din Ştefăneştii de Jos, acuzat că a violat o fată de 12 ani şi a afirmat: ”Inconfortabil e puţin spus”.

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres

”Înţeleg prezumţia de nevinovăţie (...) dar atunci când este vorba despre un caz atât de evident, de un copil de 12 ani, dacă mă întrebaţi personal, deciziile ar trebui să fie cele mai drastice”, a mai afirmat ministrul.

Primarul din Ştefăneştii de Jos, Robert Ştefan, reţinut într-un dosar în care se fac cercetări pentru act sexual cu minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor şi în care este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fată de doar 12 ani, pe care apoi ar fi ameninţat-o pentru a păstra tăcerea, a fost pus în libertate, potrivit News.

Primarul din Ștefăneștii de Jos (Ilfov), Ştefan Ionel Robert (PNL), și celelalte două persoane reținute joi seară în dosarul de viol sau act sexual cu un minor, în care victima este o fată care avea 12 ani la data faptelor și care a rămas însărcinată și a născut, sunt puși în libertate. Parchetul a anunțat vineri că procurorul de caz a decis revocarea măsurii luate de către polițiști.

Joi seară, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov l-au reținut pe primar pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, alături de alte două persoane, în dosarul de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor.