Danemarca denunță încălcarea spațiului său aerian de către două avioane rusești - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

Danemarca denunță încălcarea spațiului său aerian de către două avioane rusești

de I.B. Vineri, 11 iunie 2021, 21:32
- a A+
Imagine
Guvernul danez a denunțat vineri încălcărea spațiului aerian danez de către două avioane rusești și l-a convocat pe ambasadorul rus după incidentul descris ca îngrijorător de ministrul apărării danez, potrivit AFP.


Ministerul Apărării a indicat, potrivit agenției Ritzau, că două avioane de luptă au fost trimise în întâmpinarea lor pentru a preveni această incursiune.

"Este complet inacceptabil faptul că avioanele rusești încalcă spațiul aerian danez, de două ori într-o zi", a scris ministrul danez de externe Jeppe Kofod pe Twitter.

Potrivit lui Kofod, faptul că această încălcare a spațiului aerian danez a avut loc de două ori face să pară "o acțiune deliberată".

"Încă examinăm detaliile, dar am luat deja inițiativa de a chema ambasadorul rus pentru o discuție la Ministerul de Externe", a adăugat el.

Aceste incursiuni au avut loc pe insula daneză Bornholm din Marea Baltică, la sud de Suedia.

"Este foarte rar să vezi acest tip de încălcare a spațiului aerian danez, așa că două în aceeași zi ar trebui considerate îngrijorătoare", a declarat ministrul Apărării Trine Bramsen pentru Ritzau.


1349 de afisariIran Air Flight 655
TheFreeOne [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 22:25
+7/9
.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 11 iunie 2021, 21:51
+1/9
inca 3 comentarii comenteaza