Preocupat de potenţialul militar şi de agresivitatea Chinei, şeful Pentagonului vrea un "telefon roşu" între Washington şi Beijing - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1340luni 21 iun 2021

Preocupat de potenţialul militar şi de agresivitatea Chinei, şeful Pentagonului vrea un "telefon roşu" între Washington şi Beijing

de V.M. Vineri, 11 iunie 2021, 0:56
- a A+
Imagine
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a sugerat joi stabilirea "unei linii de comunicaţie directă" cu China, în stilul "telefonului roşu" care a conectat Uniunea Sovietică şi Statele Unite în timpul Războiului Rece şi care încă există, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.


"Cred că trebuie să putem vorbi cu aliaţii şi partenerii noştri, dar şi cu adversarii sau potenţialii adversari. Avem nevoie de o linie de comunicare directă, este fundamental", a argumentat şeful Pentagonului în timpul unei audieri la Comitetul pentru Forţele Armate din Senatul SUA.

În acest context, el s-a declarat preocupat de comportamentul "agresiv" al Chinei în regiunea indo-pacifică şi în opinia sa acolo "s-ar putea întâmpla ceva care să provoace o criză".

Lloyd Austin a dispus miercuri Pentagonului să plaseze China şi consolidarea militară a acesteia în centrul politicii americane de apărare, dar strategia de urmat rămâne clasificată.

China îşi creşte capacitatea militară "într-un ritm foarte serios şi susţinut", a avertizat în faţa aceluiaşi comitet al Senatului şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark A. Milley.

"Trebuie să ne asigurăm că ne menţinem avantajul competitiv şi tehnologic împotriva acestei ameninţări (...) Pregătirea, modernizarea şi puterea de luptă sunt esenţiale pentru prevenirea războiului şi păstrarea păcii", a completat generalul american.


"O Chină tot mai agresivă"În privinţa bugetului alocat Pentagonului, Lloyd Austin a spus că suma acestuia, de 715 miliarde de dolari, este suficientă pentru a face faţă provocării reprezentate de o Chină "tot mai agresivă".

Atât preşedintele Joe Biden, cât şi membrii Congresului american, deopotrivă democraţi şi republicani, şi-au intensificat în ultima vreme iniţiativele menite să combată ambiţiile internaţionale ale Chinei. De pildă, Senatul american a aprobat marţi un proiect de lege care alocă 250 de miliarde de dolari obiectivului creşterii competitivităţii naţionale a SUA pentru a face faţă puterii industriale şi militare a Chinei.

Se aşteaptă de altfel ca în turneul european început de Biden săptămâna aceasta China să fie foarte prezentă, liderul de la Casa Albă dorind o susţinere mai clară din partea aliaţilor săi pentru una dintre priorităţile sale de politică externă, respectiv intensa competiţie dintre Washington şi Beijing.


2127 de afisariNicio problema...
John M. [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 5:54
+2/8
Vi-l da Huawei, "prietenul" vostru, pe gratis...
Politicile pro-globalizare au ajutat imens China
animatron [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 11:12
+1/3
Vreo 20 de ani s-au tot luat decizii strategice gresite in Occident si ne-am trezit cu o Rusie agresiva si o China care vrea sa domine planeta pt ca acum are cu ce, gratie lacomiei corporatiste si mediocritatii liderilor euro-americani.

Presedintele republican Trump a fost primul lider occidental care a "indraznit" sa ia decizii dure contra Chinei si imediat a inceput contra lui campania de linsaj mediatic, a deranjat tot felul de mafii satisfacute de globalism si afaceri cu China comunista.

Au inceput si alti lideri vestici sa priceapa ca are dreptate Trump si China e un pericol foarte mare pentru civilizatia occidentala, dar inca suntem foarte departe de un consens.

Avem in USA si in Europa grupari politico-economice foarte influente de interese pro-chineze.
Ce sa mai zic ca pana si fiul lui Biden e implicat in afaceri cu China si e anchetat acum de FBI ? Presa tace si cenzureaza dar ancheta e activa si probele se acumuleaza contra lui Hunter Biden.

Dupa ce l-au criticat pe Trump pt politica contra Chinei, dupa instalarea la Casa Alba "democratii" fac fix tot politica "trumpista" contra Chinei, pt ca de fapt era aia buna indiferent ce zbierau propagandistii.
inca 2 comentarii comenteaza