Franţa: Bărbatul care l-a pălmuit pe Macron a fost condamnat la 18 luni de închisoare, dintre care 4 cu executare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1259joi 24 iun 2021

Franţa: Bărbatul care l-a pălmuit pe Macron a fost condamnat la 18 luni de închisoare, dintre care 4 cu executare

de V.M. Joi, 10 iunie 2021, 19:59
- a A+
Imagine
​Justiţia franceză l-a condamnat joi la 18 luni de închisoare, dintre care 4 cu executare și 14 cu suspendare, pe bărbatul care l-a pălmuit pe preşedintele Emmanuel Macron în cursul unei vizite întreprinse de acesta în regiunea sud-estică Drome, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres .


Parchetul din Valence (sud-est) ceruse o pedeapsă de 18 luni de detenţie împotriva lui Damien Tarel, pentru "violenţe voluntare contra unei persoane depozitare a autorităţii publice". Această palmă, "complet inadmisibilă", este un "act de violenţă deliberată", a arătat reprezentantul Ministerului Public în instanţă.

Damien Tarel, care la audierea de joi a recunoscut că l-a pălmuit pe preşedinte , a fost încarcerat.

Tarel, un pasionat de lupte medievale în vârstă de 28 de ani , a declarat în faţa tribunalului din Valence că este un simpatizant al extremei drepte şi că a acţionat pentru că Macron întruchipează decăderea Franţei, a relatat postul BFM TV.

Damien Tarel a mai spus că, cu câteva zile înainte de vizita lui Macron în Drome, se gândise să-i arunce preşedintelui un ou sau o tartă cu cremă. "Când i-am văzut privirea simpatică şi mincinoasă care voia să facă din mine un alegător, m-am umplut de dezgust", a adăugat tânărul, care a compărut în procedură de urgenţă.

"Cred că Macron reprezintă decăderea ţării noastre", a mai spus Tarel la tribunal, potrivit BFM TV.

Preşedintele a descris atacul drept un incident izolat şi a afirmat că violenţa şi ura sunt o ameninţare pentru democraţie.

Pentru infracţiunea de care era acuzat Damien Tarel, pedeapsa maximă este de trei ani de închisoare şi 45.000 de euro amendă.


Citește și:


4994 de afisari/////
GemstonesPig [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 21:25
+9/17
ce mocofan! avocatul lui trebuia sa ridice o exceptie de neconstitutionalitate sa recuze judecatorii, procurorii, sa ceara intai trecerea prin camera preliminara....hal de justitie franceza
Franta, sora noastra mai mare
revo [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 20:28
+8/18
"4 luni cu executare", restul cu suspendare sau acasica, sa se mai joace baiatul cu arbaletele si sabiile de carton.
inca 8 comentarii comenteaza