Criza gunoiului din sectorul 1 : Romprest poate să execute silit Primăria. Decizie a instanței / Clotilde Armand a anunțat că va face contestație - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1259miercuri 23 iun 2021

Criza gunoiului din sectorul 1 : Romprest poate să execute silit Primăria. Decizie a instanței / Clotilde Armand a anunțat că va face contestație

de D.D. Joi, 10 iunie 2021, 16:26
- a A+
Imagine
​​Judecătoria Sectorului 1 a admis, joi, o cerere a Romprest de executare silită a Consiliului Local al Sectorului 1.


Soluția instanței pe scurt:
  • "Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei".
Întrebat despre decizia de joi a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti prin care poate fi executată silit Primăria Sectorului 1, prefectul Capitalei a răspuns: "Ştiu că există litigii între Romprest şi Sectorul 1, iar litigiile trebuie să urmeze calea firească. Dacă Primăria are de plătit astfel de datorii, trebuie să le plătească".

Clotilde Armand va face contestațiePrimarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va contesta cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, după ce instanţa a admis solicitarea operatorului de salubritate.

"Vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite şi vom câştiga. De când sunt aici, am câştigat toate procesele. Somaţiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze", a spus Clotilde Armand, conform unui comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Primăria Sectorului 1 a publicat luni seară facturile achitate către Romprest Service - 13 facturi emise în perioada noiembrie 2020 - mai 2021, în valoare de 23,7 de milioane de lei.

Ulterior, Romprest a publicat 21 de facturi despre care a susținut că nu sunt achitate, emise in perioada iulie 2020 – martie 2021, pentru servicii prestate și confirmate pentru operațiunile de salubrizare, precum si facturile pentru activitatea de deszapezire, în valoare totală de 116.502.001,77 lei. Cele mai vechi facturi aferente prestatiilor din anul 2020 înregistreaza întârzieri la plată de peste 200 de zile, ceea ce înseamnă penalități de întarziere pentru soldul datorat de peste 12 milioane de lei, susține compania.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat joi că nu își va da acordul pentru instituirea stării de alertă în Sectorul 1, așa cum a cerut Clotilde Armand încă de săptămâna trecută. Prefectul susține că "amenințarea nu este suficient de gravă" pentru a fi luate măsuri de urgență. Reamintim că primarul Sectorului 1 se află în conflict cu operatorul de salubritate Romprest. Clotilde Armand nu dorește să plătească sumele cerute de Romprest, reclamând să tarifele sunt supraevaluate, motiv pentru care mai multe zile la rând nu a fost ridicat gunoiul din Sectorul 1.

CITEȘTE ȘI:

18328 de afisariacuma am inteles
mos ion roata [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 16:51
+18/54
de ce magistratii trebuie sa se pensioneze la varsta frageda. Au constiinta prea incarcata cu nemerniciile pe care le acopera si nu mai pot suporta .Nu credeam ca se poate hotara o asa mizerie.
nu am inteles
csan [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 17:00
+17/55
cum adica fara cale de atac? Cu cat au fost platiti judecatorii sa dea o asa sentinta? Pute de la distanta .
inca 62 de comentarii comenteaza