​Sportiva franceză Clarisse Agbegnenou a câştigat a cincea sa medalie mondială de aur, cu prilejul Campionatelor Mondiale de judo de la Budapesta, după ce a învins-o în finală pe slovena Andreja Leski prin ippon, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportiva franceză a câştigat toate cele cinci meciuri disputate prin ippon. Agbegnenou, medaliată cu aur la Mondialele din 2014, 2017, 2018, 2019 şi 2021, s-a apropiat de cele mai titrate judoka din lume: japoneza Ryoko Tani, chinezoaica Wen Tong, cu câte şapte titluri mondiale, şi belgianca Ingrid Berghmans (6).

Podiumul categoriei feminine de 63 kg a fost completat de Anja Obradovic (Serbia) şi Sanne Vermeer (Olanda).

Reprezentanta României, Florentina Ivănescu, a trecut în primul tur de Brigitta Varga (Ungaria), dar a cedat apoi în faţa cubanezei Maylin Del Toro Carvajal, ocupând locul 39.

În turneul masculin, belgianul Matthias Casse a câştigat prima lui medalie de aur la categoria 81 kg, după argintul din 2019, ca urmare a victoriei obţinută în finală contra georgianului Tato Grigalaşvili. Medaliile de bronz au fost cucerite de portughezul Anri Egutidze şi de olandezul Frank De Wit, transmite Agerpres.