Cristian Ghinea anunţă că nu există consens în coaliţie în privinţa categoriilor de pensii speciale care ar trebui eliminate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD luni 21 iun 2021

Cristian Ghinea anunţă că nu există consens în coaliţie în privinţa categoriilor de pensii speciale care ar trebui eliminate

de I.B. Miercuri, 9 iunie 2021, 23:15
- a A+
Imagine
Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, că nu există consens în coaliţie în privinţa categoriilor de pensii speciale care ar trebui eliminate, însă USR PLUS susţine că "toate pensiile speciale trebuie să fie pe masă", potrivit News.


"Asta scrie acolo în PNRR, să aducem pensiile speciale în linie cu contributivitatea", a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, Cristian Ghinea.

Întrebat dacă doar pensiile magistraţilor sunt intangibile, în acord cu decizia CCR pe acest subiect, Ghinea a afirmat: "În accepţiunea mea, da, dar nu este un consens în coaliţie pe acest subiect".

"Nu este consens cu ce categorii de pensii speciale să acoperim. Am avut nenumărate discuţii pe acest subiect, dar, cu cât ne apropiem mai mult de o decizie, cu atât problema se va acutiza şi trebuie să avem discuţia asta public. Din punct de vedere al USR PLUS, toate pensiile speciale trebuie să fie pe masă. Avem nişte limite ale CCR, eu cred că aceste decizii ale CCR sunt greşite", a adăugat ministrul.

Ghinea a menţionat că toate partidele din coaliţie au fost de acord cu aplicarea principiului contributivităţii.


4064 de afisarie simplu
f512 [utilizator], Miercuri, 9 iunie 2021, 23:18
+17/21
nu va veti atinge de ele, ci doar de ale fraierilor care chiar muncesc.
cumva, nu inteleg cum, specialii si-au "dobandit un drept constitutional", iar plebea nu.
Și-au făcut campania electorală
Shaolin [utilizator], Miercuri, 9 iunie 2021, 23:46
+16/20
promițând eliminarea pensiilor speciale, iar acum discută ce categorii păstrează.
inca 23 de comentarii comenteaza