Ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirmă că, în opinia sa, defrişările masive care au avut loc în România nu au putut fi puse în practică fără „complicitatea” mai multor persoane, unele dintre ele reprezentanţi ai unor instituţii publice, scrie News.ro. „Este un domeniu care generează un interes economic foarte mare. Pot exista şi interese politice”, spune Tánczos Barna despre exploatările forestiere.

Tanczos BarnaFoto: Captura Prima TV

„Este un domeniu care generează un interes economic foarte mare. Pot exista şi interese politice. Eu am spus de mai multe ori că în ultimii 10-20 de ani, acolo unde au avut loc defrişări masive, cu siguranţă a existat o complicitate a agentului economic, a pădurarului sau pădurarilor sau ocolului silvic care avea în gestiune acel fond forestier, a autorităţii locale - pentru că eu nu pot să concep ca un primar să nu ştie, să nu vadă că pleacă sute de camioane dintr-o pădure şi să nu anunţe autorităţile”, a afirmat Tánczos Barna, duminică, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima TV.

Ministrul Mediului a subliniat că nu poate să creadă că prin faţa postului de poliţie trec sute de camioane cu buşteni şi nu este anunţat nimeni.

„Este posibil ca în aceste defrişări masive care au avut loc în trecut să fi fost implicate şi persoane din politică”, a precizat Tanczos Barna.