Actorul american Steven Seagal, un susținător de mulți ani al președintelui rus Vladimir Putin, a fost primit duminică într-un partid pro-Kremlin, anunță Fox News.

Vladimir Putin și Steven SeagalFoto: Alexei Druzhinin / TASS / Profimedia

Actorul cunoscut datorită filmelor de acțiune în care și-a etalat cunoștințele de arte marțiale, este cunoscut ca un fan al Rusiei și a primit în mod oficial cetățenia țării în 2016.

Putin, la rândul său un entuziast al artelor marțiale, i-a acordat personal un pașaport rusesc actorului american la momentul respectiv, potrivit The Guardian.

Partidul Doar Rusia: Patrioți pentru Adevăr, despre care agenția Reuters scrie că s-a format mai devreme în cursul acestui an după fuzionarea a trei partide de stânga, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că a aprobat cererea lui Seagal de a deveni un membru al formațiunii.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei înregistrări video iar Seagal a ținut un discurs în care a cerut măsuri împotriva companiilor despre care el crede că poluează mediul.

„Fără să poți aresta oameni, când doar îi amendăm, ei probabil fac mai mulți bani din producerea de lucruri care pângăresc mediul”, a afirmat actorul în discursul său.

Reuters notează că partidul Doar Rusia controlează mai mulți parlamentari din camera inferioară a legislativului de la Moscova și că intenționează să participe la alegerile care vor avea loc în luna septembrie a acestui an.

Aceasta nu este prima dată când Seagal s-a implicat în politica din Rusia.

În 2018 Deadline anunța că actorul american a fost numit de către ministerul de externe rus drept reprezentant special pentru legăturile cu Statele Unite în vederea „îmbunătățirii legăturilor culturale, artistice și ale tineretului dintre cele două țări”.

Agenția Reuters amintește că la începutul lunii mai Seagal s-a deplasat în această capacitate în Venezuela unde i-a dăruit o sabie de samurai președintelui Nicolas Maduro.

Actorul american a declarat de asemenea în 2018 că este un reprezentant al intereselor lui Vladimir Putin și că i-ar plăcea să devină guvernator al regiunii Primorie din estul extrem al Rusiei însă dorința exprimată de Seagal nu s-a materializat.