​Consiliul de Administrație al Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR) se întâlnește miercuri de la ora 12 pentru clarificarea situației/votului pentru revocarea actualului director general Eugen Brad și numirea liberalului Dragoș Preda, fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor. Decizia de revocare venită joi, 20 mai, direct de la Ministrul USR-PLUS, Ciprian Teleman, a fost executată de cei 5 membri din CA-ul SNR, însă ulterior unii dintre ei au dat înapoi și nu au semnat decizia, de teamă să nu li se impute suma de 390.000 de lei (circa 80.000 de euro) la care ar avea dreptul Brad dacă e înlocuit fără concurs conform OUG 109/2011.

Ce a declarat, miercuri, Marian Murguleț, președintele CA al SNR pentru HotNews.ro:

Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Radicomunicaţii este următorul:

Pentru a fi revocat din funcție, este nevoie de votul a 4 din cei 5 membri ai CA-ului SNR.

Potrivit surselor HotNews.ro, este posibil ca miercuri să se decidă schimbarea din funcție a lui Eugen Brad fără a se mai preciza în decizie faptul că acesta are dreptul, potrivit contractului de mandat, la plata a 30 de salarii brute în termen de 30 de zile dacă este înlocuit fără implementarea OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Eugen Brad, director tehnic SNR
Foto: Hotnews
Contactat în 20 mai de HotNews.ro, Eugen Brad a declarat că potrivit contractului de mandat are dreptul la plata acestei sume, deoarece schimbarea nu vine în urma unui concurs potrivit OUG 109/2011.

"Nu este o demitere, ci o încheiere a mandatului în condiții amiabile. Voi preda ștafeta către domnul Dragoș Preda. Conform contractului de mandat din 2017, acesta expira odată cu numirea unui nou director general prin competiție conform OUG 109/2011. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, trebuie să primesc acum 30 de salarii brute lunare în maxim 30 de zile. Salariul meu brut este de 13.000 de lei/lună, iar cel net este de 7.700 de lei/lună.", a declarat pentru HotNews.ro Eugen Brad.

Potrivit contractului de mandat in situația în care revocarea sa survine fără justă cauză, acesta este îndreptățit să primească daune interese în cuantum de 30 de remunerații brute lunare.

Asta înseamnă 390.000 de lei (aproape 80.000 de euro), sumă neimpozabilă, fiind vorba de daune interese.

Dacă va fi înlocuit fără plata acestei sume, Eugen Brad are opțiunea de a da în judecată SNR pentru respectarea acestei prevederi din contractul său de mandat.