Sorana Cîrstea (61 WTA) are parte de o săptămână excelentă la turneul de la Strasbourg, competiție unde a obținut vineri calificarea în finală după ce a trecut de poloneza Magda Linette (48 WTA, a opta favorită).

HotNews.roFoto: Hotnews

Condusă cu set și break (de două ori în setul secund), Sorana a reușit să revină și să se impună după două ore și opt minute de joc, scor 3-6, 6-4, 6-2.

Citește și: Ce a declarat Sorana Cîrstea după ce s-a calificat în finala turneului de la Strasbourg

De știut:

  • Pentru titlu, Sorana se va duela cu Barbora Krejcikova (Cehia/38 WTA, cap de serie nr. 5), care a trecut de Jule Niemeier (Germania/216 WTA), scor 5-7, 6-3, 6-4.
  • Pentru calificarea în finală (a șasea din carieră), Sorana Cîrstea va primi 13.224 de euro și 180 de puncte în ierarhia WTA de simplu (va urca cel puțin până pe locul 53). Dacă va câștiga turneul, Sorana va intra în Top 50 mondial (va ocupa locul 49).
  • Sorana confirmă astfel forma extrem de bună în care se află. Cu doar o lună în urmă, românca a câștigat turneul de la Istanbul, primul după o așteptare de 13 ani (al doilea din carieră).
  • Sorana Cîrstea va avea parte de un debut dificil la Roland Garros: o va întâlni pe Johanna Konta (20 WTA) în primul tur.

"Internationaux de Strasbourg" face parte din categoria WTA 250, se dispută pe zgură, are premii în valoare de $235.238, iar campioana en-titre este Elina Svitolina (2020).