Rata de infectare în București scade pentru prima dată sub 1 la mie. Ministrul Educației: Cel mai devreme, toți elevii vor putea reveni fizic la școală de miercuri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1823vineri 23 iul 2021

Rata de infectare în București scade pentru prima dată sub 1 la mie. Ministrul Educației: Cel mai devreme, toți elevii vor putea reveni fizic la școală de miercuri

de I.H. Luni, 17 mai 2021, 10:30
- a A+
Imagine
Rata de infectare în București a scăzut luni, pentru prima dată, sub 1 la mia de locuitori, și a ajuns 0.94, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru HotNews.ro că, cel mai devreme, toți elevii din Capitală s-ar putea întoarce fizic la școală începând de miercuri.
Rata de infectare în București a ajuns luni la 0.94, după ce cu o zi în urmă a fost 1.06, coborând zilnic pe tot parcursul săptămânii trecute.


Rata de infectare pe sectoare, potrivit data.gov.ro:

Sector 1 -1,06
Sector 2 - 1,05
Sector 3 - 0,74
Sector 4 - 1,03
Sector 5 - 0,8
Sector 6 - 0,9

Conform modificărilor anunțate de ministrul Educației, școlile din București s-ar putea deschide în totalitate încă din această săptămână.

Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, pentru HotNews.ro că, cel mai devreme, toți elevii din Capitală s-ar putea întoarce fizic la școală începând de miercuri.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care prevedea că localitățile unde școala începe complet în format fizic se stabilesc doar în ziua de vineri, în baza incidenței COVID sub 1 la mie, va fi modificat luni. Astfel, ordinul va fi modificat la art 2, alin. 3, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare.

Câmpeanu a precizat pentru HotNews.ro că ordinul va fi emis luni și că, cel mai probabil, ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial în cursul serii. Apoi, DSP și ISMB trebuie să aprobe acest ordin, iar prefectul Capitalei să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență București, pentru a emite decizia privind întoarcerea la școală a tuturor elevilor.

"Având în vedere acești pași de urmat, cel mai devreme elevii s-ar putea întoarce fizic la școală de miercuri", a adăugat ministrul Educației.


19336 de afisari



avem
martel55 [utilizator], Luni, 17 mai 2021, 11:50
+7/9
un ministru platit pentru asta, plus o gramada de b ugetari bine platiti in minister care aveau timp sa vina cu propuneri astfel incat riscul santar sa se diminueze la minimum posibil...in schimb dupa 1 an de pandemie si 5 kuni de ministeriat ale unui traseist politic, vedem ca nu s-a schimbat nimic, copiii sut chemati in aceleasi conditii care nu respecta nici o masura d epreventie care ni s-a tot repetat un an de zile....daca nu sunt in stare sa gaseasca solutii, sa isi dea dmeisia toti si sa lase pe altii care macar au idei...ce propun ei e ca in socli s ane facem ca nu eixsta pandemie doar pentur ca sunt atat de incompetenti incat nu pot sa vina cu solutii de un an de zile...de ce au mai inchis scolile daca de fapt nu s-a schimbat nimic?ca orice om normal ar fi gandit ca s-au inchis pentru a intelege riscurile si a veni cu solutii pentur a le minimiza, insa pentur politrucii din minister normlaitatea e sa ia banu fara sa faca nimic
!!!!!
Paul_ [utilizator], Luni, 17 mai 2021, 12:03
+5/7
tirolez are dreptate.

Cand s-a avut in vedere inchiderea scolilor din toata tara s-a avut in vedere situatia din Bucuresti si orasele mari. Sunt comune unde nici o data nu s-a depasit media de 1 la 1000 de locuitori si tot s-au inchis scolile.
inca 41 de comentarii comenteaza