Cehia: Preşedintele Milos Zeman acuză Rusia de "prostie" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

Cehia: Preşedintele Milos Zeman acuză Rusia de "prostie"

de DP Luni, 17 mai 2021, 6:01
- a A+
Imagine
Preşedintele Milos Zeman a criticat decizia Rusiei de a înscrie Cehia pe o nouă listă a aşa-numitelor "state străine neprietenoase", transmit dpa și Agerpres.


"Partea rusă comite o prostie, deoarece este o greşeală să transformi foştii prieteni în duşmani", a declarat duminică şeful statului ceh în vârstă de 76 de ani pentru postul de radio Frekvence 1. Preşedintele Zeman a argumentat că, în cazul în care prietenia nu este posibilă, atunci ar trebui restabilite "cel puţin relaţii corecte".

Conform deciziei Moscovei, numărul personalului local pe care ambasada Cehiei îl poate angaja a fost redus la 19 cetăţeni ruşi.

Această decizie are consecinţe foarte concrete: începând din iunie, operaţiunile hoteliere şi ale restaurantului din cadrul Centrului Cultural Ceh din Moscova vor fi întrerupte.

Marele complex de clădiri din centrul oraşului a fost construit în 1986 şi serveşte ca bază pentru oamenii de afaceri şi exportatori, precum şi pentru activităţile de promovare a ţării.

Cehia a acuzat serviciile de informaţii ale Rusiei de explozia produsă la un depozit de muniţii din estul ţării în 2014. Moscova a negat aceste acuzaţii. Au urmat expulzări reciproce de diplomaţi.

Cehia şi Statele Unite sunt singurele ţări aflate pe noua listă a Rusiei cu "state străine neprietenoase".


3315 afisariVai, săraca Rusie!
BEDE [utilizator], Luni, 17 mai 2021, 6:38
+5/7
Este înconjurată numai de state neprietenoase!
Ucraina este neprietenoasă. Și statele Baltice. Și Finlanda. Și Polonia. Și România. Și Japonia. Trebuie musai să aibă o armată cât mai puternico, că vezi-matale îi invadează din toate părțile!
Liderii caută să cultive în popor ideea că sunt continuu amenințați pentru a justifica de ce ei sunt duri și de ce poporul o duce rău.
De parca n-ar sti cum functioneaza Rusia
Maspp [utilizator], Luni, 17 mai 2021, 6:49
+4/6
in general si Putin in special. Tot era el un mare fan al lui Putin.
inca 10 comentarii comenteaza