VIDEO Violenţe israeliano-palestiniene: Raidurile asupra Gaza continuă, după ce duminică au fost ucişi 42 de palestinieni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

VIDEO Violenţe israeliano-palestiniene: Raidurile asupra Gaza continuă, după ce duminică au fost ucişi 42 de palestinieni

de DP Luni, 17 mai 2021, 4:30
- a A+
Imagine
Armata israeliană a efectuat zeci de atacuri în Fâşia Gaza în noaptea de duminică spre luni, unde grupările armate au continuat să lanseze rachete asupra Israelului, informează AFP, citată de Agerpres. În câteva minute, forţele aeriene israeliene au efectuat zeci de atacuri, provocând întreruperi ale furnizării de curent electric. Într-un scurt comunicat, forţa aeriană israeliană a informat că "avioanele de luptă" au lovit "ţinte teroriste" în Gaza, după ce rachete dinspre Gaza au fost lansate asupra localităţilor israeliene Beersheba şi Ashkelon imediat după miezul nopţii, potrivit Reuters.
Nu există informaţii imediate despre eventuale victime în ambele tabere.

Raidurile israeliene au ucis duminică 42 de palestinieni în Gaza, dintre care cel puţin opt copii şi doi medici, în cea mai sângeroasă zi a acestei săptămâni de violenţe în creştere.

În total, începând din 10 mai, au fost ucişi 197 de palestinieni, dintre care cel puţin 58 de copii, fiind rănite peste 1.200 de persoane.

De partea israeliană au fost ucise zece persoane, dintre care un copil, fiind rănite 282 de persoane ca urmare a tirurilor efectuate de grupări armate palestiniene, inclusiv Hamas, dinspre Fâşia Gaza.

Reuniunea de urgenţă de duminică a Consiliului de Securitate al ONU nu a înregistrat niciun progres.

Potrivit mai multor diplomaţi intervievaţi de AFP, Statele Unite, într-o poziţie considerată de neînţeles de mulţi dintre aliaţii săi, au continuat duminică să se opună unei declaraţii comune care să ducă la o încetare rapidă a ostilităţilor.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a avut discuţii telefonice cu omologii din Qatar, Egipt şi Arabia Saudită, state regionale cheie, pentru a încerca să oprească violenţele.


2082 de afisariDar "grupările armate" ...
Greu_de_Cap [utilizator], Luni, 17 mai 2021, 7:42
+8/16
... din Gaza nu au stăpâni? În cei 20 km de Fâșie Gaza n-a văzut/auzit nimeni de unde pleacă rachetele arăbești? Ce sancțiuni au dat băștinașii celor care le tulbură viața? Au vrut independență, n-au decât să se organizeze corespunzător, altfel îi organizează alții în felul lor.
Nu poti sa condamni ambele parti,
emil bobu [utilizator], Luni, 17 mai 2021, 7:07
+6/18
cand Hamas a inceput tirurile de rachete. Reactia SUA e normala.
inca 17 comentarii comenteaza