Violenţe israeliano-palestiniene: Contacte diplomatice între SUA, Qatar, Egipt şi Arabia Saudită - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

Violenţe israeliano-palestiniene: Contacte diplomatice între SUA, Qatar, Egipt şi Arabia Saudită

de DP Luni, 17 mai 2021, 3:57
- a A+
Imagine
Secretarul de stat Antony Blinken a discutat despre violenţele din Israel, Cisiordania şi Fâşia Gaza în convorbiri telefonice cu miniştrii de externe din Qatar, Egipt şi Arabia Saudită, conform unor informări ale Departamentului de Stat american, transmit Reuters și Agerpres.


Împreună cu şeicul qatarez Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, Blinken a discutat despre "eforturile de restabilire a calmului în Israel, Cisiordania şi Gaza în lumina tragicei pierderi de vieţi civile", potrivit Departamentului de Stat. Ministerul de externe al Qatarului a precizat într-un comunicat că cei doi oficiali au discutat despre "recentele atacuri israeliene asupra credincioşilor la Moscheea Al Aqsa şi despre atacul asupra Fâşiei Gaza asediate", adăugând că Al-Thani a subliniat "necesitatea unei acţiuni urgente a comunităţii internaţionale pentru a opri atacurile brutale israeliene repetate împotriva civililor din Gaza şi a binecuvântatei Moschei Al-Aqsa".

În convorbirea cu omologul egiptean Sameh Shoukry, Antony Blinken "a reiterat apelul către toate părţile de dezescaladare a tensiunilor şi de a se pune capăt violenţei care a luat viaţa civililor israelieni şi palestinieni, inclusiv a copiilor", conform unui alt comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Agenţia de ştiri saudită SPA a informat duminică că secretarul de stat Blinken a discutat telefonic cu ministrul saudit de externe, prinţul Faisal bin Farhan Al Saud, despre cele mai recente evenimente din "Palestina şi din regiune".

Departamentul de Stat a informat că cei doi au discutat despre "eforturile în curs de a calma tensiunile în Israel, Cisiordania şi Gaza şi de a pune capăt actualei violenţe".

Ministrul qatarez de externe a avut, la rândul său, o discuţie telefonică cu omologul egiptean în care au fost analizate "relaţiile de cooperare bilaterală şi evoluţiile din Palestina", conform unui comunicat emis de ministerul de externe de la Doha.

Ministerul de externe de la Cairo a informat într-un comunicat că cei doi miniştri au fost de acord în legătură cu "importanţa de a lucra pentru a se ajunge la o încetare imediată a focului între cele două părţi şi, de asemenea, au fost de acord să continue coordonarea în cadrul bilateral, precum şi în cel regional şi internaţional, referitor la ceea ce este în interesul poporului palestinian şi a concretizării unui încetări a focului".

Eforturile Egiptului, Qatarului şi Naţiunile Unite de mediere a unui armistiţiu între israelieni şi palestinieni nu au determinat până în prezent înregistrarea de progrese.


650 de afisariDiplomatia mondiala...
A.Corneliu [utilizator], Luni, 17 mai 2021, 6:23
+2/4
Diplomatia mondiala nu a fost deloc grabita sa opreasca agresiunea bandei teroriste Hamas din Gaza atunci cand a inceput sa lanseze mii de rachete asupra populatiei din Israel.
Diplomatia mondiala a inceput sa se agite tare abia cand banda terorista din Gaza a ajuns pe punctul sa se prabuseasca, deci diplomatia mondiala se agita pentru a o salva.
E diplomatia falsitatii si ipocriziei.
Nu e loc de armistitiu. Un armistitiu ar da legitimitate terorismuluii Hamas & Co.
E loc numai pentru punerea la pamant a terorismului.
Vorbarie multa
strungarul [utilizator], Luni, 17 mai 2021, 6:10
0/2
Pot sa discute si cu presedintele ceausescu deoarece ar avea mai mult succes.
Dar si cu Yaser Arafat. Va fi pace intre palestinieni si Israel cand si palestinienii vor cultiva rosii in desert si nu se vor mai ocupa de tuneluri subterane si rampe de rachete. Adica niciodata.
comenteaza