Zinedine Zidane și-ar fi anunțat jucătorii după eliminarea din semifinalele Ligii Campionilor că va părăsi clubul Real Madrid la finalul actualului sezon.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Sâmbăta trecută, după eliminarea din Liga Campionilor în faţa formaţiei Chelsea şi înainte din meciul din La Liga cu Sevilla, Zidane a vorbit cu jucătorii după antrenament şi le-a comunicat că vrea să se despartă de club.

De aceea, conferinţa de presă din acea zi a început mai târziu decât de obicei. Informaţia a fost lansată de jurnalistul Fernando Burgos de la Onda Cero, iar Marca a confirmat că întâlnirea a avut loc în acea sâmbătă (n.r. 8 mai).

Antrenorul a declarat în vestiar că s-a gândit mult la decizia sa şi este definitivă. El crede că timpul său la Real Madrid s-a încheiat şi că a venit momentul să plece.

Este a doua oară când francezul părăseşte echipa Los Blancos, deşi nu la fel de surprinzător ca atunci când a plecat prima oară, în 2018.

„Vine un moment în care ai nevoie de o schimbare pentru că este mai bine pentru toată lumea. Există momente în care trebuie să rămâi și altele când trebuie să pleci pentru binele tuturor", a spus antrenorul aflat sub contract până în 2022, în conferinţa de presă dinaintea meciului contra lui Athletic Bilbao.

Zidane a câştigat 11 trofee ca antrenor principal al Real Madrid şi l-ar putea obţine pe al doisprezecelea, în funcţie de ceea ce se întâmplă în ultimele două runde ale sezonului din La Liga.

O legendă a "albilor", favorită să-l înlocuiască pe Zidane

Raul este în ”pole-position”pentru a-l înlocui. Massimiliano Allegri şi Joachim Low sunt, de asemenea, opţiuni, dar Raul, care este dorit şi de Eintracht Frankfurt, este candidatul principal.

În vârstă de 43 de ani, Raul este în prezent antrenor al echipei de rezerve a clubului Real Madrid, Castilla.

Zinedine Zidane a revenit la conducerea tehnică a echipei Real Madrid la 11 martie 2019 după 284 de zile de la plecarea sa, în locul lui Santiago Solari.

Francezul a fost al treilea antrenor al Realului în acel sezon, după Julen Lopetegui, demis la 29 octombrie 2018, şi Solari.

În vârstă de 48 de ani, tehnicianul francez a preluat prima dată Real Madrid în ianuarie 2016.

În doar doi ani şi aproape cinci luni, el a câştigat nouă trofee cu formaţia madrilenă: de trei ori consecutiv Liga Campionilor (2016-2018), campionatul Spaniei în 2017, Supercupa Spaniei în 2017, Supercupa Europei în 2016 şi 2017, şi Cupa Mondială a cluburilor, în aceiaşi ani.

În al doilea mandat, el a cucerit titlul în Spania şi Supercupa, în sezonul 2019/2020, potrivit News.ro.