Arafat, întrebat când ne întoarcem la normalitatea dinainte de Covid: Când ne vom vaccina 60-70% / Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situaţie bună, dar oricând poate să se schimbe - Hotnews Mobile
1 € 1 USD marţi 21 sep 2021

Arafat, întrebat când ne întoarcem la normalitatea dinainte de Covid: Când ne vom vaccina 60-70% / Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situaţie bună, dar oricând poate să se schimbe

de V.M. Joi, 13 mai 2021, 21:29
- a A+
Imagine
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că pandemia nu a trecut, chiar dacă momentan suntem "într-o situaţie bună". El atrage atenţia că "oricând poate să se schimbe" situaţia actuală, iar vaccinarea este singura soluţie pentru a pune capăt pandemiei. Întrebat când vom reveni cu totul la normalitatea de dinaintea pandemiei, Arafat a precizat că am putea atinge acest deziderat când vom atinge 60%-70% rată de vaccinare.


Raed Arafat a fost întrebat joi seară, la Antena 3, când ne întoarcem la normalitatea de dinainte de pandemie. "Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat. Şi aici insist că nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situaţie bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă să vedem că începe să crească", a răspuns el, potrivit News.ro.

Şeful DSU afirmă că "vaccinarea este obligatorie şi extrem de necesară".

"Cu cât acceptăm, ne vaccinăm şi avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate şi ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spaţiile închise şi să nu ne mai uităm la aspectele cu distanţele şi cu toate aceste aspecte. Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei. Vaccinarea... obligatorie pentru cine doreşte, nu înseamnă că luăm oamenii şi îi obligăm. Obligatorie pentru a ieşi către situaţia de normalitate", a mai afirmat şeful DSU.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, mai multe etape ale relaxării măsurilor, prima urmând a începe din 15 mai când se va renunţa la purtarea măştii în spaţiile deschise şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.


1093 de afisarilasa tu afacerea
nick1587873340950 [utilizator], Vineri, 14 mai 2021, 1:31
+4/4
cu vaccin,uitate ce se intmpla in Bahamas unde 80%b sint vaccinati, ca explodeaza cazurile! se numeste virus enhancement, TOTI vaccinatii sint pe ultima suta de metrii deaia li se accepta orice eveniment. NU asa se procedeaza cu cei vinovati ? ultima dorinta ?
Domnule Arafat...
Zero_Kelvin [utilizator], Joi, 13 mai 2021, 23:26
+3/3
Facem un pariu, pe parola mea de pe hotnews, ca nu vom scapa de covid, nici vaccinati 95% ? Intr-adevar, vom atinge concavul curbei cat de curand, dar nicidecum nu scapam de covid. Mai vorbim in octombrie-noiembrie... Dumneata stii asta, toata lumea o stie, dar afacerea cu vaccinuri abia a inceput. Nu incercati sa ne prostiti, ca nu tine !

PS: Imi puteti spune de ce, cu tot cu vaccin, nu scapam de gripele se-zo-ni-e-re? Sezoniere, nu super contagioase pe toata durata anului, cum e covidul !
comenteaza