Capitala se pregătește pentru noi măsuri de relaxare a unor restricții / De când ar putea intra în vigoare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

Capitala se pregătește pentru noi măsuri de relaxare a unor restricții / De când ar putea intra în vigoare

de I.H. Miercuri, 12 mai 2021, 19:45
- a A+
Imagine
Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă București va fi convocat joi la prânz, dacă rata de infectare în Capitală se va menține sub 1,5 la mia de locuitori. Deschiderea restaurantelor, a cinematografelor, teatrelor la 50 la sută din capacitate, față de 30 la sută acum, și organizarea de concerte în aer liber, cu până la 300 de spectatori, se numără printre măsurile care ar putea fi decise joi. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat pentru HotNews.ro că noile măsuri ar putea fi aplicate de vineri dimineață.


Potrivit prefectului Capitalei, ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă București va fi convocată joi, în jurul orei 12,00, pentru a fi decise măsurile de relaxare a unor restricții. Prefectul spune că nu a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru că ședința este condiționată de menținerea ratei de infectare sub 1,5 la mie și joi.

Întrebat dacă decizia privind revenirea tuturor elevilor la şcoală cu prezenţă fizică va fi luată în funcţie de rata de infectare pe sectoarele Capitalei, care este diferită, prefectul a precizat că o astfel de măsură va viza școlile din toate sectoarele, la momentul la care rata de infectare va ajunge la 1 la mia de locuitori.

Alin Stoica a declarat, miercuri seară, pentru HotNews.ro că noile măsuri ar urma să fie aplicate în București de vineri dimineață. Care sunt acestea:
  • deschiderea restaurantelor și a cafenelelor la 50 % din capacitate, față de 30% acum
  • deschiderea teatrelor, cinematografelor și sălilor de spectacol la 50 % din capacitate
  • deschiderea sălilor de jocuri de noroc la capacitate de 50%
  • permiterea spectacolelor de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie
  • permiterea concertelor și spectacolelor în aer liber, cu până la 300 de spectatori.
Rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile în București a ajuns miercuri 1,42 la mia de locuitori, după ce cu o zi în urmă a fost 1,49, fiind pentru prima dată când a scăzut sub 1,5.


8019 afisarirestaurantul scoala vietii in Romania
Coresponedntu [utilizator], Joi, 13 mai 2021, 8:33
+3/5
desi in toata Europa restaurantele si barurile sunt tratate separat fata de teatre, cinematografe, sali de spectacole, muzee, si alte institutii culturale in Romania sunt puse in aceiasi oala.
HORECA, acest sector care isi va pierde din insemnatate pe glob in viitor, este copilul rasfatat al autoritatilor.
Din punct de vedere epidemiologic este clar ca barurile, restaurantelle si cafenelele sunt focare mai mari de transmitere a virusului decat institutiile culturale, dar acest lucru se pare ca nu conteaza pentru cei ce decid in Romania.
Mai nou cei de la HORECA cer si facitati fiscale. De ce nu s-ar oferi aceste avantaje institutiilor culturale? Sunt mai utile dezvoltarii pe termen lung unui popor si cresterii nivelului de educatie a acestuia.
Dar cand oamenii politici si conducatorii sunt de teapa lui Basescu? Cel care a fost educat la restaurant si cu sticla de votca in mana pe vapor? sau a celor de la PSD care organizeaza reuniunile restranse de partid tot prin carciumi ? Totul se explica.
Daca ar fi sa ne luam dupa modelul de gestionare a pandemiei in statele mai dezvoltate ale UE, acum HORECA ar trebui deschis la o capacitate de 50 % sa zicem, iar institutiile culturale la o capacitate mai mare.
Cam asa vad eu lucrurile de aici din Olanda.
De la 30% la 50% ...masura de maxima importanta
Gryphus [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 21:30
0/12
chiar ma uitam pe terase zilele astea si asa a fost, maxim 30% au lasat :-)))
inca 3 comentarii comenteaza